jótékonyság

2020.03.14. 13:33

Futással segít a blogger

Sass Dani a beteg gyerekek táboroztatásáért gyűjt pénzt.

Fotó: Matey István, archívum

A Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként nemes ügy érdekében fut Sass Dani. A hajdúszoboszlói származású gasztroblogger a súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatási lehetőségének megteremtéséért kezdett gyűjtésbe.

– A futás régóta a mindennapjaim része, viszont ez a sport alapvetően öncélú. Egy idő után a kitűzött céljaimat – teljesítettem félmaratont és a maratont is – elkezdtem kipipálni, s egyszer csak azt kezdtem el érezni, hogy kevésbé vagyok motivált, s hogy az önnön célok helyett ideje lenne más célokkal is foglalkozni. Nagyon jókor jött a Bátor Tábor Alapítvány megkeresése, hiszen épp szükségem volt valami olyan extra motivációra, egy nemesebb célra, ahol a futás már nemcsak rólam szól, hanem az én mozgásomon keresztül másokat is tudok egyrészt motiválni, másrészt felhívni a figyelmet a beteg gyerekek táborozásának segítésére – mondta el a Naplónak.

A gyűjtési akció lényege, hogy Dani és párja elindul egy futóversenyen, melynek kilométereit bárki „örökbe fogadhatja”. A tervek szerint egy április eleji futóversenyre lett volna felfűzve a kampány, a koronavírus miatt azonban várhatóan elhalasztják a félmaratont. Dani hangsúlyozta, a cél azonban nem változott, mégpedig a beteg gyerekek segítése. 150 ezer forintot szeretnének összegyűjteni, s bár még csak a gyűjtés elején tartanak, már az összeg 25 százalékát teljesítették. – Nekünk, akiket kicsit jobban ismernek, nem vissza, hanem élni kell ezzel az ismertségünkkel. Úgy gondolom, ha egy kicsit hangosabban tudunk szólni másoknál, akkor kutya kötelességünk ilyen dolgok mellett letenni a voksunkat – fűzte hozzá a gasztroblogger.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában