súlyos eseteket is kezelnek

2020.02.21. 18:37

Működik fertőtlenítő a tüdőgondozóban?

Kovács István nevű olvasónk azt tette szóvá, hogy míg a debreceni klinikákon mindenütt találhatók kézfertőtlenítők, addig a Jerikó utca 21. szám alatti tüdőgondozóban – szerinte – semmilyen fertőtlenítő berendezés nincs.

Fotó: Kiss Annamarie

Az egyetem válasza

Pedig oda súlyos tüdőbetegek is járnak, akik nagyon köhögnek, megfertőzve esetleg ezáltal a többi beteget is. Régen voltak az orvosi rendelőkben kék fényű, úgynevezett ionizáló testek, ezeket sem ártana újból alkalmazni – vélte a panaszos a Naplóhoz eljuttatott észrevételében.

A Debreceni Egyetem Pulmonológiai Részleg Tüdőgondozó Intézet működése mindenben megfelel a hatályos jogszabályoknak, a személyi, eszköz-, valamint egészségügyi minimumfeltételeknek – közölte ezzel kapcsolatos megkeresésünkre a Debreceni Egyetem Sajtóirodája.

Mint a kommunikációs hivatal közleménye kifejtette, az intézet folyosóin, a rendelőkben és a vizsgálóhelyiségekben kék fényű sterilizáló germicidlámpák üzemelnek, melyek révén megfelelő a fertőtlenítés a légtérben.

Új kézfertőtlenítők beszerzése

Ezzel együtt a legutóbbi infekció-ellenőrzésen történt felmérés alapján a kézfertőtlenítő berendezések beszerzéséről határoztak, amely jelenleg zajlik.

Az intézetben 2019-ben 25, újonnan igazolt TBC-s beteget kezeltek, és 133 tüdőgyulladásos megbetegedést igazoltak – ismertette a Debreceni Egyetem Sajtóirodája.

OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában