Tört-zúzott a vihar

2020.02.05. 16:51

Áramkimaradásokat okozott a tomboló szél Hajdú-Bihar megyében

Több ezren maradtak áram nélkül Hajdú-Biharban a megyét kedden este elért nagy szél miatt.

Fotó: Matey István

Komoly áramkimaradásokat idézett elő a 60-80 kilométer/órás, viharos széllel átvonuló hidegfront kedden és szerdán Hajdú-Biharban. Varga Ivett, az E.On Hungária Zrt. szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy megyénk területén elsősorban Nádudvar térségét, illetve Hajdúnánás egyes részeit, valamint Bocskaikertet, Hajdúhadházat és Polgárt érintette a probléma.

Fotó: Matey István

Megnövelt létszámmal dolgoznak

Varga Ivett kifejtette: az Országos Meteorológiai Szolgálat előre jelezte a vihar érkezését, így megerősített létszámmal készültek a keddi és a szerdai napra is. Jellemzően kidőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okoztak vezetékszakadásokat, illetve oszlopokat döntött ki a vihar.

Ilyenkor a kidőlt fákat el kell távolítani, az elszakadt vezetéket javítani, illetve a megrongálódott oszlopokat ki kell cserélni.

Az erős szél várhatóan az éjszaka folyamán is kitart, ezért csütörtök reggelig továbbra is megnövelt szerelői és ügyfélszolgálati létszámmal dolgozik az áramszolgáltató.

Debrecenben is pusztított a szél

A megyeszékhelyen néhány egyedi, a kisfeszültségű hálózatot (jellemzően 1-15 ügyfelet) érintő meghibásodást okozott a vihar, ezek javítása is folyamatosan zajlott kedden, illetve szerdán.

Mivel még szerda délután is erős, viharos szél fütyül, ami újabb hibákat okozhat, az E.On-nál arra számítanak, hogy a következő órákban is a szokásosnál több szerelőre lesz szükségük. – Munkatársaink e pillanatban is teljes létszámban dolgoznak azon, hogy visszaállítsák az áramszolgáltatást a jelenleg még érintett néhány területen – tette hozzá Varga Ivett.

OCs

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában