kimagasló teljesítményért

2020.02.19. 16:28

Kitüntették a klinikai szakdolgozókat

Kiváló dolgozói díj az áldozatos ápolói munkáért.

Fotó: Debreceni Egyetem

Hatodik alkalommal jutalmazták a Magyar Ápolók napján azokat, akik évtizedeken keresztül segítették a Klinikai Központ betegeit.

A kitüntetés olyan elismerés, amely azokat a legkiválóbbnak ítélt dolgozókat jutalmazza, akik éveken át nyújtottak kimagasló teljesítményt. Az idei évben a díjért nagyon erős volt a mezőny, az igazgatók és a vezetők által felterjesztettek közül a legalkalmasabbakat a Klinika Humánpolitikai Bizottság választotta ki.

„Nemes feladat”

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Elnöki Hivatalában tartott eseményen Dr. Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének professzora köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében kiemelte: az ápolói hivatás szép, de ugyanakkor nehéz feladat. – Ez a nap a jelen kiváló dolgozóiról szól. Az ápolók feladatai változtak az évszázadok alatt, de ugyanolyan nemes hivatás mai is. A kitüntetettjeink a betegellátás mellett számos tevékenységet végeztek a betegek és a Debreceni Egyetem szolgálatában. Azt kívánom legyenek büszkék áldozatos munkájukra – tette hozzá a professzor. Gál Mária a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság Ápolási és Szakdolgozói alelnöke hozzátette: Több mint kétezer szakdolgozó végzi a teendőit a klinikai központban és nagyon sok kiváló kolléga áll a betegek rendelkezésére, ezért nehéz volt kiválasztani a kiválók közül is a nyolc legkiválóbbat.

GyT

A díjazottak:

Csarnainé Párosi Rita Mária: diplomás ápoló, reumatológia

Egri Szilvia: osztályvezető ápoló, belgyógyászat

Hornyák Katalin : aneszteziológiai szakasszisztens, ortopédia

Laskai Eleonóra: vezető aneszteziológiai szakasszisztens, aneszteziológiai és intenzív terápia

Mester Emma Emese: klinikavezető ápoló, kardiológia és szívsebészet

Ráduly Mária: endoszkópos szakasszisztens, tüdőgyógyászat

Tasiné Illés Edit: osztályvezető ápoló, neurológia

Vezendi Andrea: osztályvezető ápoló, szemklinika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában