köszönőlevelet is kaptak

2020.02.12. 12:23

A mindennapok hősei: hajnalig dolgoztak a szakemberek a Tarján utcai csőtörés helyszínén

.A múlt pénteki csőtörés miatt több utcában is ki kellett zárni a vízszolgáltatást. A szakemberek este kezdtek, 4 órakor végeztek.

Fotó: Debreceni Vízmű Zrt.

Február hetedikén kora este, nem sokkal hét óra után bejelentés érkezett a diszpécseri szolgálathoz; csőtörést észleltek a Vezér utcai lakótelepen, a Tarján utcán, melynek következtében meglehetősen nagy körzetben kellett a vízszolgáltatást kizárással korlátozni (Nyék, Gyimes, Szalay Sándor, Bencsik Sándor, Bognár Rezső utcák) – olvasható a vízmű honlapján.

A Debreceni Vízmű II. Készenléti Csoportja azonnal a helyszínre érkezett, és megkezdte a hibaelhárítást. A Zöld Tamás szerelő, Kmies Csaba és Búzás Richárd segédek, az otthoni pihenőidejét feláldozó Erdős Ferenc gépkezelő, valamint a Balkus Gyula vezető gépész alkotta csoport Demjén Béla irányításával embert próbáló munkát végzett a rendkívül csípős hidegben.

Kiderült, egy nagy átmérőjű gerincvezeték repedt meg hosszirányban: ezt a mintegy méteres szakaszt vágták ki, s pótolták új csővel, szerelvényekkel a vezeték folytonosságát helyreállítva. A szakemberek a kifolyt víz maradékától sáros körülmények között dolgoztak a feltárt munkagödörben, az ivóvíz minőségi követelményeit betartva. Erőfeszítésük eredményeként a vízszolgáltatás éjfél után helyreállt, az utómunkálatokkal (körzetvisszanyitás, hálózatmosatás, gerincvezeték védelembe helyezése és terhelése) együtt hajnali 4 órakor végeztek a vízmű dolgozói, részletezi az eset körülményeit a cég közleménye.

Fotó: Debreceni Vízmű Zrt.

A környéken élő felhasználóink közül többen levélben fejezték ki elismerésüket. Az egyikből idézetet is közöltek:

„Azért írom levelem, mert szeretném megköszönni kollégáik áldozatos munkáját, hogy még az éjjelre helyreállították az ivóvíz szolgáltatásunkat. Ebben a hidegben, péntek éjszaka kifejezetten nagy áldozat volt ez, amiért hálával tartozunk nekik. Kérem amennyiben lehetséges, tolmácsolják a csapat felé köszönetünket.”

A vízmű megköszönte kollégáinak a példamutató munkavégzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában