tilos a sétáltatás

2020.01.03. 07:00

Kutyamentes lett a Jerikó utcai szánkódomb

Új, kulturált kutyafoglalkoztató parkot alakítottak ki Debrecenben, a Kassai úton.

Fotó: Fábián György

Egyik olvasónk arra panaszkodott, hogy néhány napja olyan táblákat helyeztek ki az Újkertben, a Jerikó utcai nagy szánkódombnál, melyek szerint a parkban kutyát sétáltatni tilos. Így lecsökkent a kutyabarátok területe, a Görgey utcai tömbben található egyetlen cívisvárosi legális kutyafuttató pedig sok környéken lakónak túl messze van – magyarázta.

„Kutyagumi” miatt tilos

A debreceni polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatos kérdéseinkre azt válaszolta, hogy a Jerikó utcai szánkódombot azért zárták le a kutyások elől, mert rendszeresen érkeztek jelzések kisgyermekes szülőktől, nagyszülőktől hozzájuk arról, hogy a dombon folytatott játék közben a kicsik gyakran kutyaürülékbe lépnek, mivel az ebtulajdonosok egy része nem szedi azt össze.

A bejelentéseket kivizsgálta és megalapozottnak találta a helyhatóság, ezért helyezték el a szánkódomb aljában a négylábú házi kedvencek futtatását tiltó táblákat.

Hangsúlyozták azonban, hogy a táblák által határolt terület és a Lehel utcai parkoló között még így is jelentős szabad rész maradt az ebtulajdonosoknak. Ezenkívül a Lehel utca 20. melletti park területe is rendelkezésre áll a kutyát sétáltatók számára – fejtette ki a polgármesteri hivatal illetékese.

Kutyafoglalkoztató park

Azt is megkérdeztük, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttek a Görgey utca – Böszörményi út közti tömbben néhány éve megnyitott kutyafuttatóval kapcsolatban. Erre azt a válasz kaptuk, hogy a létesítményt használják az ebtulajdonosok. Ebből eredő konfliktust nem jeleztek a környéken lakók nekik.

Panaszok inkább a kutyások részéről érkeztek a hivatalhoz, mondván, gyakran poros a terület. Az állattartók ezért azt szorgalmazták, hogy a város burkolja le a futtatót. A polgármesteri hivatal illetékese ezt azonban nem tartja jó ötletnek a kutyák érdekében. Ehelyett a terület köré a 2020-as költségvetési évben fagyalcserjék kiültetését tervezik.

Végül az is kiderült, decemberben a város megbízására egy új, kulturált kutyafoglalkoztató parkot alakítottak ki a Kassai út 115–125. szám mögött. Ennek megnyitása a napokban várható – ismertette a debreceni polgármesteri hivatal.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában