Kutyának és gazdájának is jó

2020.01.17. 15:46

Elkészült Debrecen első komplex kutyafoglalkoztató parkja

Egyedülálló kutyafuttatót adtak át péntek délután Debrecenben, a Kassai út 115-123. mögötti területen.

Fotó: Matey István

A városban korábban az Újkertben, valamint a Dobozi lakótelepen építettek kutyafuttatót, az új foglalkoztató parkban különböző játékok – például libikóka, alagút – kínálnak aktív mozgást a négylábúaknak.

– Szándékunk, hogy növeljük azon zöld és közösségi területek számát, amelyek a városrészben élők kényelmét, otthonosságát szolgálják. A kutyajátszótér jó a kutyáknak, a gazdáknak, és jó a környéken élőknek is, hiszen szabályozott keretek között lehet a kutyákat futtatni, nem az utcán szaladgálnak – mondta Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere a pénteki átadón.

 

A beruházás 4,8 millió forintból valósult meg, mintegy 250 négyzetméteres területen alakították ki a négylábúakra szabott játszóteret.

– Az első visszajelzések nagyon pozitívak. Ez a park is bizonyítja azt, ha egy közösség összefog, és megkeresnek bennünket, akkor minden erőnkkel azon leszünk, hogy minél élhetőbbé tegyük ezt a városrészt is – hangsúlyozta Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.

Szellemi lefárasztás

A Debreceni Kutyaiskola néhány növendéke már birtokba vette a parkot, bemutatták azt, hogyan kell használni a speciális játszóteret.

– Egy kutyafuttatóval szemben itt vannak olyan akadályok, ahol a kutyának gondolkodnia kell. Ez a szellemi lefárasztás nagyon sokat ad ahhoz, hogy kiegyensúlyozott élete legyen, továbbá nagyon jól építi a kapcsolatot a kutya és a gazdi között – mondta el tapasztalatait Kovács Borbála, a kutyaiskola egyik munkatársa. Kitért arra is, hogy az eszközök használatánál figyelni kell arra, hogy az eb ne üsse meg magát, s nem ajánlott reggeli vagy vacsora után levinni a kutyust, nehogy gyomorcsavarodást kapjon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában