fenntartható fejlődés

2020.01.21. 14:27

Elismerés a debreceni gyárnak

Támogatja a környezettudatos működést a debreceni önkormányzat.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

 

Fotó: Molnár Péter

Fenntartható Debrecen díjat kapott a helyi önkormányzattól a debreceni egykori GÖCS telep egy részén működő, csapágyházak gyártásával, megmunkálásával foglalkozó Eurings Zrt. Az elismerés keddi átadásakor Roberto Massucco az olasz cég ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk a környezetbarát működés kialakítása. Ennek jegyében korszerűsítették például a szellőző rendszert, a kovácsüzemben 60 százalékkal csökkentették a gázfelhasználást, melynek köszönhetően a károsanyag-kibocsátás is mérséklődött. A jövőben olyan beszállítókat keresnek, akik környezettudatosan működnek. Javították a dolgozók munkakörülményeit. Igyekeznek mellőzni az egyszer használatos műanyag termékeket. Még a kávét is papírpohárból issza majd a tavaly 24 millió eurós árbevételt elkönyvelő vállalat 118 munkatársa. A gyár környékén fák ültetését is tervezik.

Fotó: Molnár Péter

Újraéledt a terület

Papp László Debrecen polgármestere a díj átadásakor hangsúlyozta, hogy az egykori GÖCS telepe mára nagyrészt újra kihasznált, ráadásul túlnyomórészt az eredetihez tevékenységhez hasonló nehézipar talált otthonra a hatalmas területen. – A pályázható díjjal a környezettudatos gondolkodást szeretnénk erősíteni Debrecenben – jelentette ki a város vezetője. Kifejtette: nemcsak azt kérik, hogy senki ne szemeteljen, hanem arra is törekszenek, hogy minél kisebb számban készüljenek olyan egyszer használatos, műanyag termékek, amelyek eldobva szennyezik a környezetet.

Fotó: Molnár Péter

Zöld gondolkodással

Balázs Ákos, debreceni alpolgármester arról beszélt, hogy a múltunk kötelez, hiszen az ország első természetvédelmi területe a debreceni Nagyerdő volt. – Jobb állapotban szeretnénk átadni a jövő generációinak ezt a várost, mint ahogy átvettük – fogalmazott.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában