állatok karácsonya

2019.12.29. 10:03

Ünnepi menüvel készültek az állatoknak

Nemcsak az emberek, az állatok is különleges elbánásban részesültek karácsony kapcsán.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Pénteken kezdődött és vasárnap estig tart az Állatok Karácsonya a Debreceni Állatkertben. A rendezvény keretében minden nap tematikus szakvezetésen vehetnek, vehettek részt a látogatók a télen is nyüzsgő parkban, ahol egyebek mellett figyelemmel kísérhették az állatok karácsonyi lakomájának tálalását.

Nevelőszülői értekezlet

Pénteken a bátrabbak a Gibbonházban bekapcsolódhattak a madárkalács elkészítésébe. Ezt követően került sor az állatkerti örökbefogadók értekezletére, amelyen minden büszke „nevelőszülő” értesülhetett örökbefogadott kedvence elmúlt évéről. A rendezvény második napján elsősorban a madarak téli életébe nyerhettek bepillantást a madárbarát tanösvények bejárása, illetve a madáretetők és itatók feltöltése során a vendégek. Látványetetéseket minden nap tartottak, például a nílusi vízilovaknál, a kapucinus majmoknál, a fehérkezű gibbonoknál, a vörös pandáknál, valamint a tigriseknél és az oroszlánoknál. Az idén született állatokat külön megajándékozták.

A program jóvoltából egyrészt a látogatók jobban megismerhették az itteni fajokat, másrészt a zárt helyen élő állatok a szervezők szerint új, úgynevezett „környezetgazdagító” ingerekhez jutottak.

Ünnepi lakoma a simogatóban

Végül, vasárnap a vendégek közreműködésével, ünnepi lakomával lepték meg az Állatsimogató lakóit. A gyermekek minden nap kézműves foglalkozáson is részt vehettek az Állatok Karácsonyán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában