karácsony igazi szelleme

2019.12.22. 17:18

Összegyűlt a falu a közös ünneplésre

Az utolsó gyertya is meggyulladt a főtéri koszorún, de kísérő programokban sem volt hiány.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A művelődési házban Szécsi Tamás polgármester ünnepi köszöntője és verse hangzott el elsőként. Beszédében kiemelte, hogy nem időpont, vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan, könyörületesen élni: ez a karácsony igazi szelleme és üzenete.

A Sunday Moped együttes két tagja adott elő gitár és szájharmonika kíséretében szívet melengető énekeket. A helyiek egy alkalmi színtársulata rövid előadásukkal arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire nem figyelünk egymásra, rohanunk, sietünk, és nincs idő a családra: sikerült is sokak szemébe könnyet csalni az igaz történettel. Ezzel az előadással ébresztették rá az embert, hogy egymást hallgassák meg a családtagok, barátok. Az óvodások, iskolások, mazsorettesek és a Rezeda népdalkör is mind színesítették táncukkal és énekükkel a falukarácsonyi ünnepet. Egy másik, már humorosabb színjáték szereplői is a helyi amatőrök voltak: ők vicces népi komédiát adtak elő.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A háromórás műsor a főtéren Szabó Zsolt tiszteletes szavaival és a gyertyagyújtással folytatódott. A negyedik szál gyertya lángját Szécsi Tamás polgármester lobbantotta lángra. Az est ideje alatt forró teával, kaláccsal vendégeltek meg minden jelenlévőt. Meglepetésként a szervezők a szomszédos piactérre hívtak mindenkit, ahol a tűzijáték fényeiben gyönyörködhettek.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában