advent

2019.11.25. 07:58

Lángra lobbant a második gyertya Hajdúdorogon

Pócsik Tiborné, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI nyugalmazott pedagógusa gyújtotta meg a gyertyát.

Fotó: Miska Andrea

Köztiszteletben álló, nyugalmazott pedagógus gyújtotta meg a hajdúdorogi adventi koszorú második szál gyertyáját. A szervezők ajándékműsorral és ízletes karácsonyváró falatokkal vendégelték meg a jelenlévőket a vasárnap délutáni gyertyagyújtáson.

Önvizsgálat és erőmerítés

Könnyű ma pásztoroknak lenni – gondolhatnánk – hisz pontos utasításokat kaptak az angyaloktól és a betlehemi csillag mutatta számukra a helyes irányt. Advent csendes várakozásában legyen időnk átgondolni, hogy a személyes életünkben van-e vezérlő csillag, amely segít eligazodni az élet dolgaiban, amely jó felé tereli döntéseinket, amelyből hitet és erőt meríthetünk, melynek fénye áthatol az ember sötét napjain és fényénél megláthatjuk a gyengébb, támogatásra szoruló embertársakat – osztotta meg ünnepváró gondolatait advent második hétvégéjén Pócsik Tiborné, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI nyugalmazott pedagógusa. Emlékeztetett arra is, hogy az advent alkalmas az önvizsgálatra, saját szerepeink meghatározására is. Végiggondolhatjuk azt is, hogy mit jelentek én a családom, a barátaim, a munkatársaim számára. Lehetek apró csillag, lobogó lángú gyertya vagy pislákoló mécses. Egy a fontos, hogy a fény és a lélek melegét ne zárjuk magunkba – tette hozzá.

A köztiszteletben álló pedagógus ünnepi gondolatainak elhangzását követően fellobbant a Hajdúdorog főterét ékesítő adventi óriáskoszorú második szál gyertyájának lángja is. Az adventváró rendezvénysorozat estjén a Móra iskola pedagógusai és dalos ajkú diákjai meghitt, karácsonyi énekcsokorral örvendeztette meg a kisváros lakóit. A szervezők ezúttal sem feledkeztek meg az egybegyűlt közösség megvendégeléséről, ezen az estén ízletes, mézes sütemény és forró tea került a megterített asztalokra.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában