suliválasztó sulifórum

2019.11.06. 17:17

Diákoknak mutatkoztak be a debreceni gimnáziumok

A Debreceni Tankerületi Központ Diáktanácsa fontosnak tartja, hogy az általános iskolások megtalálják a számukra legmegfelelőbb középiskolát.

Fotó: Matey István

Immár második alkalommal rendezi meg a kétnapos Suliválasztó SuliFórumot a Debreceni Tankerületi Központ Diáktanácsa. Szerda délután elözönlötték az általános iskolás diákok a Csapó utcai bevásárlóközpont mínusz egyedik emeletét, ahol a tankerület nyolc gimnáziumának bemutatkozóstandjánál szerezhettek első kézből információt az oktatási intézményekről.

– Azt reméljük, a standokon felkeresitek az egyes iskolákat, hiszen érdemben ott kaphattok választ a kérdéseitekre, sőt a középiskolások megosztanak veletek olyan titkokat, amiket diák csak diáknak mondhat el: az iskoláról, tanárokról, az osztályzásról. Kívánom, a rendezvény valóban hozzájáruljon ahhoz, hogy mindenki olyan középiskolában tanuljon tovább, ami a tudásának és érdeklődésének megfelel – szólt a pályaválasztás előtt álló diákokhoz Karika Rozália, a Debreceni Tankerületi Központ kabinetvezetője a szerda délutáni nyitórendezvényen.

Jó hangulatban

A szervezők szerint a standoknál az iskolák kifejezik önmagukat, s egy olyan nyitott légkört tudnak teremteni, ahol bátran kérdezhetnek az általános iskolás tanulók.

 

– Tavaly úgy láttuk, nagy sikere van a Suliválasztó SuliFórumnak. Volt, aki úgy jött oda hozzám a Medgyessyben – de más középiskolákból is hallottam –, hogy itt szerzett tudomást az iskoláról, s találkozott a képzési rendszerével, ezért választotta az adott gimnáziumot – osztotta meg a Naplóval Marosi Maximilián, a Debreceni Tankerületi Központ Diáktanácsának elnöke.

– Sőt, nekem olyanokat is mondtak, hogy itt lettek igazából szerelmesek az Ady Gimnáziumba. Itt, a SuliFórumon közvetlenebb a hangulat, mint az iskola falai között, hiszen diákokkal tudtak beszélgetni. Ez az, ami nagyon fontos, ezért is lett a mottónk:

„Diákoknak, diákokról, diákok által”

– tette hozzá Varga Réka, a diáktanács elnökhelyettese.

Kísérletek, kvízek és divat

A tankerület fenntartása alatt álló középiskolák bemutatkozóstandjainál az adott oktatási intézmény jellegzetességeit láthattuk. A Tóth Árpád Gimnázium tanulói például kémiai és biológiai kísérletekkel csábították a kisebbeket, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium asztalánál kvízekkel tették próbára az érdeklődők tudását, míg a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium szigeténél diákok által készített ötvösmunkák, valamint divatcikkek hívták fel a figyelmet az iskola képzési területeire. Jelen volt továbbá az Ady Endre Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium, a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, valamint a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium.

Kiss Dóra

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában