szavazásértékelés

2019.11.25. 11:00

A hangulatáért szeretjük az adventi vásárt

Kíváncsiak voltunk, olvasóinkat mivel csábítja el a Kossuth téri ünnepi forgatag.

Szombat délután a régmúltat idézve pásztorok, juhászok, csikósok felvonulásával, kisbírók, vásári kikiáltók hívogatásával és a Kelet Brass Band koncertjével vette kezdetét a Debreceni Adventi Vásár.

Idén közel száz faház és vendéglátóegység várja a látogatókat, számtalan kézműves termékkel, ajándéktárgyakkal, ízletes ételekkel, forró italokkal. A Kossuth téren már szombat délelőtt is rengeteg ember érdeklődött a vásári portékák iránt.

A korábbi évekhez hasonlóan az óriáskerék is a helyére került, amelyre a hétvégén már szintén felülhettek az érdeklődők.

Olvasóink négy lehetőség közül választhattak szavazásunkon, amely meglepő eredményre vezetett.

Leginkább azért, hogy egyek egy kenyérlángost vagy kürtöskalácsot és forralt bort igyak

A vásári ételek és italok sokakat vonzanak, a szavazatok 23 százaléka erre a lehetőségre érkezett. Számukra igazán jó hír, hogy számtalan választási lehetőségük van, a hagyományosabb ételek mellett különlegességeket is találhatnak.

A családnak és a barátoknak szeretném megvenni a különböző kézműves ajándékokat

Az eredmény alapján kiderül, hogy az emberek nem azért járnak ki a vásárba, hogy az ajándékokat megvegyék a fa alá, ugyanis ez az opció lett a sereghajtó, a szavazatoknak mindössze a 3 százalékát kapta.

Legfőképpen az óriáskerék miatt, szeretném felülről látni a belvárosi forgatagot

Az óriáskereket lehet szeretni vagy utálni, a jelenléte minden emberből mást vált ki. Van, aki szerint értelmetlen, mások szerint nélkülözhetetlen. Ám csak emiatt szinte senki nem hajlandó elmenni a vásárra, az olvasóknak is mindössze 4 százaléka választotta ezt a lehetőséget.

Csak nézelődni megyek, a vásár hangulata épp elég nekem ebben az évben

A vásárnak különleges hangulata van, ez tagadhatatlan. A karácsonyi zenék, a hamarosan felgyúló ünnepi fények mind hozzátesznek ahhoz, hogy sokkal nagyobb örömmel várhassuk az ünnepeket. Sokan, a válaszadók 70 százaléka pedig éppen emiatt látogat ki a főtérre.

Ezek is érdekelhetik