orvosi segítségnyújtás

2019.11.16. 10:04

Bekapcsolódik az oktatásba a DEKOM

Orvostanhallgatóknak mutatják be a katasztrófa- és háborús helyzetekben történő orvosi és egészségügyi munkát.

A külföldi és hazai mentések, az adományosztások, az egészségügyi szűrések mellett a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) fontos feladatának tekinti az orvostanhallgatók felkészítését és bevonását a karitatív munkába. Ezért két féléves tantárgy keretében ismertetik meg a hallgatókkal a „különleges” körülmények, katasztrófa- és háborús helyzetekben történő orvosi és egészségügyi tevékenységet. A gyakorlaton a hallgatók több olyan élethelyzettel szembesülnek az egészségügyi ellátásban, amiken keresztül szimulálják a nem kórházi körülmények jelentette nehézségeket.

A gyakorlat épít a fegyveres konfliktusok, katasztrófahelyzetek közben kialakult környezeti és pszichés megterhelésekre, amely problémákkal az első ellátó mentőszemélyzet, illetve az orvos találkozik először.

A hallgatók szembesülhetnek a katasztrófa következményeivel, a menekülő tömegek jelentette egészségügyi, szociális problémáival is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában