nem bírnak leállni a Nyughatatlanok

2019.10.02. 17:00

Továbbra sincs nyugalom – csak siker

Két angol nyelvű lemezt is készít az idén a Nyughatatlan zenekar.

Fotó: Nyughatatlan

Nem nyugszik a Nyughatatlan zenekar, és úgy tűnik, a közönséget is sikerül izgalomban tartania – egy ideje már egyre inkább külföldön is.

A cívisvárosi kötődésű csapat az ’50-es évekbeli rock and roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. Tavaly – mint arról beszámoltunk – két szerzeményével felkerült a TRD osztrák kiadó rockabilly-válogatáslemezére, idén pedig két új angol nyelvű lemezt is készítenek a zenészek. Koncerteztek Franciaországban, Olaszországban, jártak már Svájcban, rendszeresen fellépnek német és osztrák fesztiválokon, kluboznak Csehországban és Szlovákiában is.

– Az első lemezünk 2012-ben jelent meg, ez egy feldolgozás-CD volt, melyre felkerültek a legnagyobb Johnny Cash-slágerek, és rockabillyfeldolgozások, ezt követően megjelent három saját dalos album is – idézte fel érdeklődésünkre Kovács Kornél, a zenekar frontembere.

– Jó pár éve elfogyott ez a kiadvány, a koncertjeinken mindig keresik, ezért úgy döntöttünk, hogy visszanyúlunk a gyökerekhez, és újra felvesszük az ismertebb és általunk kedvelt Johnny Cash-dalokat. Az album a „Cash only” címet kapta. Valamint úton van egy angol nyelvű lemez is, erre a CD-re a ritkábban játszott saját dalainkat tervezzük felénekelni angolul – tette hozzá a gitáros-énekes.

A Nyughatatlan zenekar Debrecenben legközelebb október végén lép színpadra – tudtuk meg.

HBN

Borítókép: A zenekar egyik dalának címére utalva: Menni Amerika, jönni Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában