hírmorzsák

2019.09.24. 15:38

Kondipark és grillterasz épül Esztárban

Továbbá megszépül a művelődési ház, és még idén elindulhat a bölcsőde.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Megvásárolhatta a falu az épületet

Megvásárolta az esztári önkormányzat a közmunkaprogramban üzemeltetett kerámia- és télifagyi-gyártó telephelyet. Négy évig bérelték, majd egyedi kérelem benyújtása után a Belügyminisztériumtól 14 millió forintot kaptak a telephely megvásárlására, így most már sajátjukként üzemeltethetik.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Kondipark épül, utak újulnak meg

A 40 négyzetméteres területen épülő, 5 eszközös kondiparkot a műfüves pálya mellé tervezték, hogy ott egy szabadidős központ jöhessen létre. A Magyar Falu Program keretében útpályázatra adtak be igényt 21 millió forint értékben, mely három utca felújítását jelentené, ezek rendbetételére nagy szükség van – mondta Szécsi Tamás, Esztár polgármestere.

Kezdődik a művelődési ház felújítása

Nyertes projekt volt már egy korábbi évben, de csak a jövő hónapban kezdődik el a József Attila Művelődési Ház felújítása. A 21 milliós beruházás energetikai felújításaként a külső szigetelés, és az épület egy hűtést-fűtést biztosító hőszivattyúval való ellátása valósul meg, így a fenntartási költsége is jelentősen csökkenni fog.

Omladozik a gyermekjólét épülete

Szécsi Tamás polgármester nehezményezte, hogy a helyi védőnői szolgálat és a család- és gyermekjóléti szolgálat épületének állapota siralmas. – Keressük a lehetőséget, hogy az omladozó mennyezetű, málló vakolatú épület felújításához segítséget kapjunk. Az épület egyébként is régi, szinte életveszélyes, erre szeretnénk majd megoldást találni.

Fejlesztik az Ízek Házát
Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Grillterasz és négy kemence is épül

Egy turisztikai beruházást is tervez a kisközség: október elején kezdődhetnek a munkálatok. A Petőfi utcán lévő „Ízek Háza” fejlesztésére 120 millió forintot nyert a falu. Az összegből fedett, fából készült pajta készül, amely kulturális, gasztronómiai, színházi estek, rendezvények helyszíne lesz. Helyet kap benne egy grillterasz és négy kemencét is építenek.

Idén beindulhat a bölcsőde

Várhatóan októberben elkészül a 21 millió forintból megvalósuló bölcsőde. Szeretnék, ha még ebben az évben elkezdhetné az intézmény a működését, ez azonban legkésőbb a jövő év elején megtörténik. A bölcsődében maximum hét gyermeket láthatnak el. A létszám megvan, így az önkormányzat már most tervezi a bővítést.

Nagyné Kelemen Mónika

Borítókép: Az esztári művelődési ház épülete

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában