erről lesz szó a csütörtöki ülésen

2019.09.25. 19:00

Gazdasági övezetekről is tárgyal a debreceni közgyűlés

A cívisváros helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló rendelet módosítása is napirenden van.

Fotó: Molnár Péter

A cívisváros egészségügyi alapellátási körzeteiről szóló rendelet módosításával kezdi meg várhatóan a soron következő, nyilvános közgyűlését a debreceni önkormányzat képviselő-testülete szeptember 26-án, csütörtökön 9 órától, a Régi Városháza Nagytanácstermében, a Piac utca 20. szám alatt.

Az előterjesztések sora az önkormányzat 2019-es költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosításával folytatódik, majd téma lesz a város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló rendelet módosítása is – mégpedig a Kossuth, Klaipeda, Szent Anna és a Batthyány utca által határolt területre vonatkozóan. Mindezeken kívül a helyi építési szabályzat módosítási javaslata kerül a plénum elé a Liget utca folytatásaként tervezett, 30 méter széles nyugati gyűjtőút által határolt terület miatt, valamint a Bartók, Dorottya, Vág utca és Kishegyesi út által határolt terület esetében is.

Játszó-Tér és műterem

Hasonló a tennivaló a Faraktár és Kolónia utcák által határolt terület esetében, valamint Pallagon is. A képviselők várhatóan szintén módosítják Debrecen településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatról és szabályozási tervről szóló rendeletet az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastrukturális fejlesztése miatt és a 108-as vasútvonal korszerűsítéséhez kapcsolódó területeket illetően.

A tervek szerint Debrecen együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra-fejlesztésének kialakítása érdekében, ugyanakkor a napirenden szerepel a Déli Gazdasági Övezetben lévő egyes ingatlanok versengő ajánlatkérés útján, együttesen történő értékesítése is.

Értékelik a Bajcsy-Zsilinszky utca 7. szám alatti ingatlan többségi tulajdonának értékesítésére kiírt pályázatot, majd leselejtezett tárgyi eszközök ingyenes tulajdonba adásáról dönthet a közgyűlés. A Rózsavölgy utca 32. szám alatti ingatlanrészt várhatóan vagyonkezelésbe adják a Debreceni Tankerületi Központnak, míg egy Ököritó utcai ingatlant a Játszó-Tér Kulturális Egyesület kaphat meg ingyenes használatra. Szó lesz a Blaháné utca 4. szám alatti tetőtéri műterem bérbeadásáról, és tájékoztatás hangzik el az önkormányzat által alapított ösztöndíj – a Debreceni Nemzetközi Iskola következő tanévére meghirdetendő – pályázati felhívásáról is.

Városi kitüntetések

Határozatot fogadhatnak el arról is, hogy Debrecen csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2020. évi fordulójához, a következő előterjesztés pedig azt szolgálja, hogy az önkormányzat előzetesen kötelezettséget vállal a víziközmű-szolgáltatásra vonatkozó, gördülő fejlesztési terv beruházási tervrészéhez szükséges fedezet biztosítására, a 2020. és 2034. közötti időszakra.

Beszámoló hangzik el a polgármester átruházott hatásköreinek gyakorlásáról a 2014 és 2019 közötti önkormányzati ciklusra vonatkozóan, s végül a tervek szerint zárt ülésen foglalkoznak a képviselők a Csokonai-, Hatvani-, Hajós Alfréd-díj, a Debrecen Város Boncz László díja adományozásával, további lakossági szociális igényekkel is.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában