közlekedés

2019.08.16. 15:08

Útlezárások lesznek a karneváli ráadás miatt Debrecenben

Ráadás „Táncol a város” címmel esti karneváli felvonulást rendeznek augusztus 21-én Debrecenben.

Fotó: Orosz Csaba

A menet a Piac utcán, a Miklós utca és a Kossuth tér között vonul végig. A rendezvény miatt 17 és 22 óra között útlezárások lesznek a belvárosban, amelyek a közösségi közlekedést is érintik – hívja fel a figyelmet közleményében a DKV Zrt.

Villamos

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a villamosok 17 órától, a Piac utcára vonatkozó forgalomkorlátozás feloldásáig az 1-es vonalon csak a Kálvin tér – Egyetem – Kálvin tér, a 2-es vonalon pedig a Kálvin tér – Doberdó utca – Kálvin tér között közlekednek.

A felvonulás miatt a Nagyállomás és a Kálvin tér között nem járnak a villamosok. Itt, 1V, 2V jelzéssel, 10 perces követési idővel villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Hatvan utca – Bethlen utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Attila tér – Wesselényi utca – Nagyállomás útvonalon.

A villamospótló autóbuszok csak a Nagyállomás, a Tisza István utca, a Kálvin tér és a Klaipeda utca megállóhelyeken állnak meg. A járatra a Nagyállomáson a 10-es autóbusz megállóhelyeken lehet fel- illetve leszállni. A villamospótló autóbuszokról átszállni az 1-es és 2-es villamosra a Kálvin téren lehetséges.

Az éjszakai menet elvonulása után üzemzárásig a villamosok teljes körforgalomban közlekednek.

Trolibusz

A rendezvény ideje alatt a 3-as és 3A-s trolibuszok 16.50-től, a 4-es trolibuszok 16.30-tól nem közlekednek. Az érintett járatok a menet elvonulása után, várhatóan 22 órától üzemzárásig teljes vonalon közlekednek majd.

Az 5-ös és 5A-s trolibuszokat az útlezárás nem érinti, a rendezvény ideje alatt sűrített menetrenddel közlekednek. A megnövekedett közúti forgalom miatt azonban késésekre lehet majd számítani.

Autóbusz

Az alábbi autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

19-es autóbusz: Jégcsarnok – eredeti útvonal – Szoboszlói út – ERZSÉBET UTCA -WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Rakovszky Dániel utca – tovább az eredeti útvonalon – Rakovszky Dániel utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA – Szoboszlói út – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.

A Sámsoni út irányába várhatóan a 16.30-kor, a Jégcsarnok irányába pedig a 16.06-kor induló járat közlekedik az eredeti útvonalon.

25/25Y-os autóbusz:

  • Vincellér utca – eredeti útvonal – Segner tér – Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR -ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Faraktár utca – tovább az eredeti útvonalon
  • Faraktár utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.
  • A 25-ös autóbusz a Veres Péter utca irányába várhatóan 16.37-kor, a Vincellér utca irányába pedig 16.05-kor közlekedik az eredeti útvonalon.

    A 25Y-os autóbusz pedig a Veres Péter utca irányába várhatóan 16.22-kor, a Vincellér utca irányába pedig 16.27-kor közlekedik az eredeti útvonalon.

    41/41Y-os autóbusz:

  • Vincellér utca – eredeti útvonal – Széchenyi utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Faraktár utca – tovább az eredeti útvonalon
  • Faraktár utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA -KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Széchenyi utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.
  • A Kinizsi Nyomda irányába előreláthatólag 16.40-kor induló 41-es, a Diószegi út irányába 16.30-kor induló 41Y-os, a Vincellér utca irányba 16.25-kor induló 41-es és a 16.15-kor induló 41Y-os járatok közlekednek az eredeti útvonalon.

    42/42A-s autóbusz

  • Vadász utca – eredeti útvonal – Nagyállomás – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon
  • Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – ERZSÉBET UTCA – Nagyállomás – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.
  • A Nyugati Ipari Park irányába előre láthatólag a 16,30-kor, a Vadász utca irányába előreláthatólag a 16,12-kor induló járatok közlekednek az eredeti útvonalon.

    45-ös autóbusz

  • Vincellér utca – eredeti útvonal – Segner tér – Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR -ERZSÉBET UTCA – WESSELÉNYI UTCA – HAJNAL UTCA – Faraktár utca – tovább az eredeti útvonalon
  • Faraktár utca – HAJNAL UTCA – WESSELÉNYI UTCA – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.
  • A Vámospércsi út (forduló) irányába előreláthatólag a 16.30-kor, a Vincellér utca irányába előre láthatólag a 16.20-kor induló járat közlekedik az eredeti útvonalon.

    A1-es autóbusz

  • Nyugati utca – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – ERZSÉBET UTCA – Nagyállomás – tovább az eredeti útvonalon
  • Balmazújvárosi út – eredeti útvonal – Nagyállomás – ERZSÉBET UTCA – KÜLSŐVÁSÁR TÉR – Nyugati utca – tovább az eredeti útvonalon közlekedik.
  • Az Auchan áruház irányába előre láthatólag a 16.30-kor, a Segner tér irányába előreláthatólag a 16.05-kor induló járatok közlekednek az eredeti útvonalon.

    Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

    A virágkarneváli hetet érintő, közlekedéssel kapcsolatos további információk:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában