hírmorzsák

2019.08.27. 14:33

Nem áll le a fejlesztésekkel Furta

Tovább épül a belvízelvezető rendszer, tervezik egy újabb utca aszfaltozását is.

Fotó: Kovács Péter, archívum

Folyamatosan építik a belvízelvezetőket

Miután befejeződött a külterületi vízrendezés, hozzákezdtek a belterületi belvízelvezető rendszer felújításához, bővítéséhez Furtán. A nemrégiben befejeződött negyedik ütem után a falunak mintegy 70 százaléka mentesített a belvíztől. Előkészület alatt van a következő ütem, amely Furta északi részén történik majd meg.

Új utat kaphat a Táncsics utca

A bihari település az aszfaltozott utak felújításában is adott be pályázatot a Magyar Falu Programban. Mint azt Krucsó Antal polgármester elmondta, a Táncsics utca felújítását tervezik a pályázati támogatásból. A bekerülési költség 14-15 millió forint. A kivitelezés csak sikeres pályázás esetén valósulhat meg.

Idősek napközije, konyha, iskola

Intézményekkel jól ellátott a település. Működik az általános iskola, aminek konyhája is van, művelődési házban programokat szerveznek, továbbá a szociális intézményhálózat is kiépült. Az időseknek a részükre létrehozott napköziotthonos ellátás biztosít tartalmas elfoglaltságot, illetve részt vesz az egészségük megőrzésében is.

HBN

Borítókép: Krucsó Antal polgármester többször nyilatkozott már a települést érintő kérdésekről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában