Állami elismerések

2019.08.16. 21:30

A tudomány, a gyógyítás jeleseit tüntették ki

A tudomány, a kultúra jelesei közül megyénkbeli kötődésűeknek is jutott az elismerésekből pénteken, amikor Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – Áder János köztársasági elnök megbízásából – állami kitüntetéseket adott át augusztus 20. alkalmából.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta dr. Béri Béla agrármérnök, a Debreceni Egyetem (DE) Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattenyésztési Tanszékének docense, dr. Buglyó Péter, a DE Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének docense, dr. Jónás Zoltán, a DE Klinikai Központja (KK) Ortopédiai Klinikájának főorvosa és dr. Mogyorósy Gábor, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinikája Gyermekbelgyógyászati nem önálló tanszékét vezető docens.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjében részesült dr. Batta Gyula, a DE TTK Szerves Kémiai Tanszékének egyetemi tanára és dr. Maksa Gyula, a DE TTK Matematikai Intézete Analízis Tanszékének professor emeritusa.

HBN

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (j) és Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára (b) a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen és az állami kitüntetések átadásán 2019. augusztus 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában