Üstben főtt az ebéd

2019.07.08. 14:57

Ökumenikus találkozó Körösszegapátiban

Hagyomány a településen, hogy az ortodox egyház udvarán lévő parkban összejönnek a település lakói.

Fotó: Vmirjáncki József

Dr. Origen Sabau ortodox tisztelendő és hívei már napokkal előtte készülnek erre az alkalomra, mert ilyenkor sokan találkoznak. Jönnek reformátusok, baptisták a településről, de érkeznek a szomszédos helységekből, sőt Nagyváradról is.

Fotó: Vmirjáncki József

A megjelenteket dr. Szabóné Kurucz Tímea református lelkésznő köszöntötte, majd a község polgármestere, Tarsoly Attila szólt. Ő örömét fejezte ki, hogy a megjelentek jól érzik magukat. Elmondta, hogy az Élhető falu programban igyekeznek olyan létesítményeket megvalósítani, mely az itt lakó embereknek megélhetési lehetőséget biztosítja, de olyanokat is, amely a kényelmüket, szórakozásukat szolgálja. Dr. Origen Sabau ortodox tisztelendő most is kijelentette, hogy a templom udvarán kialakított szabadidő parkot bárki igénybe veheti. Tervük van arra, hogy a régi, volt román iskola épületét is a kor igényeinek megfelelően alakítják át.

Fotó: Vmirjáncki József

Először az ételek közül a Romániában elterjedt „micset” készítették el, kínálták a megjelenteknek, közben üstben főzték a sertés és őzpörköltet, melyet délben jóízűen elfogyasztottak. Ebéd után nem maradt el a beszélgetés, barátkozás.

Vmirjáncki József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában