Új Főnix Terv

2019.06.11. 13:23

Új lépcső és lehajtó várja az Újkert lakóit

Hatmillió forintból korszerűsítik a Lehel utcai grádicsot.

Fotó: Molnár Péter

– Az Új Főnix Tervben a lakótelepekre kiemelt figyelmet fordít Debrecen önkormányzata. Ahol lehetőség van rá, megújulnak a parkok: a Zöld város programban hatmilliárd forintnyi forrást használ fel a város a lakótelepi közterületek korszerűsítésére – mutatott rá Fodor Levente önkormányzati képviselő a keddi sajtótájékoztatón. Mint megfogalmazta, a nagy beruházások mellett a mindennapi életet segítő fejlesztések is ugyanennyire fontosak; ilyen a lakótelepi lépcsők felújítását célzó program, amely már zajlik az Újkertben, a Vénkertben és a Tócóskert területén is.

Gépjárművek százai használják

– A Lehel utca 6. szám melletti lépcső teljes egészében megújul, a lépcsőhöz vezető járdaszakasz mintegy nyolcvan méteren korszerűsödik, és a személygépkocsi-lehajtó, mely naponta több száz jármű forgalmát biztosítja, új aszfaltszőnyeget kap – tájékoztatott a képviselő. Azt is elmondta, lakossági kérésre Debrecen önkormányzata saját forrásból hatmillió forintot biztosít a fejlesztésre. A lépcső – hasonlóan a régihez – a fokok mellett rámpával is rendelkezik majd, ami alkalmassá teszi arra, hogy babakocsik, biciklik is kényelmesen közlekedjenek rajta.

Fodor Levente kiemelte, főként a lépcső esetében lényeges a változás, ami az itt lakók, elsősorban a kisgyerekes családok és idősek biztonságát szolgálja, hiszen a megújuló kültéri járdaelemek a balesetmentes közlekedést segítik. A munka egy hónapon belül, legkésőbb július 15-ig befejeződik, addig a képviselő az itt lakók türelmét kérte.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában