szavazásértékelés

2019.05.27. 11:07

A kutyafuttató csak kevesek kiváltsága

Legtöbben még ma is csak zöldövezetben, vagy az emberek között sétáltatják az ebeket.

Fotó: Napló archívum

A városban nincsenek könnyű helyzetben a kutyások, hiszen a kedvenceknek szüksége van a rendszeres mozgásra, amit nem egyszerű mindig biztosítani. Minden négylábúnak különböző az igénye, ezt a gazdik is jól tudják, akik a lehetőségükhöz mérten oldják meg a feladatot.

Az elmúlt héten beszámoltunk arról, hogy Debrecenben mindössze egyetlen egy kutyafuttató van, ám ez igen kevés, ha figyelembe vesszük, hogy több tízezer eb él a városban. Az aktuális szavazásunk pedig éppen ehhez kapcsolódott, kíváncsiak voltunk arra, hogy a gazdik hogyan, milyen keretek között sétáltatják a kutyáikat.

A végeredmény elég szoros lett az egyes lehetőségek között. A válaszadók 32 százaléka elengedi a kutyáját a parkban, hogy az kedvére futkározzon, ezzel biztosítják számukra a mozgást. A szavazók további 32 százaléka igyekszik valamilyen zöldövezetet keresni, ahol pórázon, a szabályokat maradéktalanul betartva sétáltatják meg az ebeket. Az előbbi két csoporttól mindössze egy százalékkal maradnak le azok a kutyatulajdonosok, akik az utcán, a járókelők között pórázon vezetik négylábú társaikat.

A kutyafuttató helyek számát figyelembe véve pedig abszolút nem meglepő, hogy a szavazók csupán 5 százaléka voksolt arra, hogy kihasználják az egyetlen lehetőséget arra, hogy az ebek törvényes keretek között, szabadon szaladgálhassanak. Teljesen érthető, hogy a gazdiknak csak néhány százaléka választja ezt a megoldást, hiszen sokaknak nehéz és időigényes eljutni a kutyafuttatóhoz. Számukra jelenthet majd megkönnyebbülést, ha kialakítják a már tervben lévő két kutyafuttatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában