Volt, nincs

2019.04.29. 15:44

Elfogyóban az oszlopsor

Folyamatosan fogyatkoznak Debrecenben, a Széchenyi utca elején, a Kistemplom melletti járdán található oszlopok az elmúlt években.

Fotó: Orosz Csaba

Fotó: Orosz Csaba

Az épület utolsó nagyobb felújítása idején még 10-12, nagyjából 1 méter magas, sötétzöld színű kovácsolt vasoszlop, illetve az azokat összekötő vasláncok különítették el egymástól határozottan az ottani járdát és a járműveknek fenntartott területet. Ezek egyrészt a gyalogosokat védték az autóktól, másrészt megakadályozták, hogy a járókelők átszaladjanak az úton. Ma már csak 4 kisebb oszlop van meg, a láncoknak régebben nyoma veszett.

Fotó: Orosz Csaba

A Széchenyi utca másik, a patika felőli oldalában többnyire még fellelhetők az ugyanilyen oszlopok. A debreceni polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy a Református Kistemplomot várhatóan idén ismét renoválják, melynek során az épület Széchenyi utcai homlokzata is megújul. A kivitelezési munkák befejezését követően a Kistemplom melletti járdaszakaszokon korábban elhelyezett oszlopok is felülvizsgálatra kerülnek – írták.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában