Helyi közélet

2019.03.06. 14:04

Megújult a tagintézmény étkezőkonyhája

Hajdúnánás - Egyre nagyobb szerepet kap a minőségi alapanyagok felhasználása a városban is.

Hajdúnánás - Egyre nagyobb szerepet kap a minőségi alapanyagok felhasználása a városban is.

Megújult épületszárnnyal, melegítő-tálaló konyhával és étkezővel várják a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Iskola utcai tagintézményének diákjait. Az étkezőkonyha átadóünnepségét a napokban tartották az intézményben. Az iskolai étkeztetés minőségi megújulását segítő fejlesztés során az épület meglévő főzőkonyháját melegítő-tálaló konyhává alakították, valamint a fejlesztéshez kapcsolódó konyhai eszközök is beszerzésre kerültek. A felújítás mintegy 47 millió forintból valósult meg.

Bio minősítésű alapanyagok

A közétkeztetésben dolgozó szakember gárda a garancia arra, hogy minőségi alapanyagokból finom ételek kerülnek a gyermekeink tányérjaira nap mint nap – mondta dr. Csiszár Imre. Hajdúnánás alpolgármestere hozzátette: egyre nagyobb szerepet kap az egészséges táplálkozás és a minőségi alapanyagok felhasználása a városban is. Emellett egyre több lehetőség van bio minősítéssel rendelkező zöldségfélék és hústermékek előállítására, amellyel nem sok település büszkélkedhet – emelte ki. A mi felelősségünk, hogy a menzákon milyen ételek kerülnek az asztalra. Ezek meghatározzák gyermekek egészségi állapotát - mutatott rá az alpolgármester.

Ebben a városban tudatosan, szervezett módon történnek az épületfelújítások, kihasználva a lehetőségeket – hangsúlyozta dr. Tiba István. Az országgyűlési képviselő hozzátette: kiemelt jelentőségű munka zajlik a településen, amely más városok számára is követendő példa lehet.

- Harsányi Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában