Helyi közélet

2019.02.09. 16:38

Recept: internetről vagy szakácskönyvből?

Debrecen - A világháló hasznos, észszerű keretek közötti használatának előmozdítására hívják fel a figyelmet.

Debrecen - A világháló hasznos, észszerű keretek közötti használatának előmozdítására hívják fel a figyelmet.

Eddig egyedülálló digitalizált családi főzésre hívott debreceni családokat az Egyszülős Központ és az idén húszéves Kőr Dáma Egyesület. Erről tartott a két szervezet közös sajtótájékoztatót szombaton, a Séf Akadémia épületében.

A biztonságos internet napjának (az idén február 5.) apropóján arra gondoltunk, hogy a téma komolyságára tekintettel az egész hónapban ennek jegyében szervezünk programsorozatot – mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. – Az, hogy a gyerekek túl sokat interneteznek, generációs probléma, hiszen mi vagyunk azok a szülők, akiknek ezt a feladatot meg kell oldania. A tiltásra nincs esély, arra azonban van, hogy észszerű keretek közé szorítsuk a fiatalok mobiltelefonos szokásait. Ezért februárban több olyan rendezvényük is van országszerte, amely a digitális közeledésről szól. Az országban Budapesten kívül hét városban rendezünk programokat Kapcsolj ki! címmel, ebben Debrecen kiemelkedő partnerünk – tette hozzá.

Porkoláb Gyöngyi, a Kőr Dáma Egyesület elnöke elmondta, vasárnap öt debreceni család érkezik a Séf Akadémia épületébe, s ott közös családi ebédet főznek szülők, nagyszülők és gyerekek. – A recepteket a nagymamák és szülők is leginkább szakácskönyvek lapjairól olvassuk, ám a legfiatalabb generáció az okostelefon, az internet segítségével boldogul könnyebben a konyhában. Mivel a mai fiatalokat a mobiltól eltiltani nem lehet, nekünk, szülőknek kell megpróbálnunk elérni, hogy gyermekeink kevesebb időt töltsenek a digitális világban, nekünk pedig meg kell tanulnunk közelíteni felé. Erre nyújt kiváló lehetőséget a vasárnapi közösségi főzés – emelte ki Porkoláb Gyöngyi.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában