Helyi közélet

2017.12.07. 14:29

Ellenőrizték a böszörményi bringásokat

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi rendőrök a láthatóság fontosságára hívták fel a kerékpárosok figyelmét.

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi rendőrök a láthatóság fontosságára hívták fel a kerékpárosok figyelmét.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai december 5-én este a kerékpárosokat ellenőrizték a városban. A rendőrök az elmúlt napokban azt tapasztalták Hajdúböszörményben, hogy sok kerékpáros nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedik, ezért fel akarták hívni a kerékpárosok figyelmét arra, hogy az utak csúszósak lehetnek, kerékpárral hamar eleshetnek, és a sérülés kimenetele is súlyosabb is lehet, mintha gyalogosan történik velük baleset. Az akció fő célja a balesetek megelőzése volt, illetve, hogy felhívják a kerékpárosok figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a kötelező tartozékok fontosságára és az ittas kerékpározás veszélyeire.

Amennyiben az intézkedések során a rendőrök a kerékpárosoknak láthatósági mellényt és világítóberendezést adtak ajándékba.

Aznap ellenőrizték az autósokat is, összesen 134 sofőrt. Az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket, de a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 3 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, 4 esetben pedig figyelmeztetést alkalmaztak.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában