Helyi közélet

2017.11.20. 08:33

Létavértes lesz a megye „központja”

Létavértes - Ebben az évben az érmelléki városban tartja a megye napját a hajdú-bihari önkormányzat.

Létavértes - Ebben az évben az érmelléki városban tartja a megye napját a hajdú-bihari önkormányzat.

November 22-e Hajdú-Bihar Megye napja – annak tiszteletére, hogy 1698-ban e napon alakult meg a Hajdúkerület. A jeles napon (ebben az évben e hét szerdáján), a hagyományaihoz híven, az idén is ünnepi közgyűlést és egész napos programsorozatot tart a megye egyik településén a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az eseményen adják át a megye kitüntető díjait is. A megye napja ünnepi rendezvénysorozatának idei helyszíne Létavértes lesz: a közgyűlést több kulturális program, a helyi értékekről szóló rendhagyó iskolai óra és kiállítás is kíséri majd.

A 10 órakor a városi könyvtár és művelődési házban kezdődő ünnepi közgyűlés után 14 órától a látavértesi értékekből nyílik kiállítás az Irinyi-kiállítóteremben. 17 órától Zséda és Malek Andrea részvételével ünnepi koncertnek ad otthont a művelődési ház. A 10 órától kezdődő ünnepi ülésen adják át azokat a díjakat, amelyeket a megye társadalmi, gazdasági életében, önkormányzati, közigazgatási, tudományos, irodalmi, művészeti, közoktatási, közművelődési, sport, mezőgazdasági és egyéb szakmai területen kimagasló eredményeket elérő egyének és közösségek elismerésére alapított a megyei közgyűlés.

Helyi értékek öt helyszínen

A helyi értékek bemutatását, népszerűsítését vállalta a megye pályázati támogatással megvalósuló „Tudod-e?” programsorozata. A kérdezz-felelek játék rendhagyó órán tanítja a diákokat. A megye napjára felfűzve november 20-ától 24-éig Hajdú-Bihar öt településén rendezik meg az interaktív iskolai foglalkozásokat és ezekhez kapcsolódóan a helyi értékek kiállítását. Az ünnepi közgyűlés napján, 22-én ér a programsorozat Létavértesre, előtte hétfőn Hajdúnánáson, kedden Püspökladányban, csütörtökön Hajdúböszörményben, pénteken pedig Berettyóújfaluban lesznek délutánonként foglalkozások.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában