Helyi közélet

2017.11.04. 10:12

Házak és teherautók gyulladtak ki Debrecenben

Hajdú-Bihar - Ami a legtöbb embernek a hét leglazább napját jelenti, az a megyénkbeli szolgálatban lévő életmentő szervek tagjainak egy mozgalmas, sokféle feladat megoldását magában foglaló péntek volt.

Hajdú-Bihar - Ami a legtöbb embernek a hét leglazább napját jelenti, az a megyénkbeli szolgálatban lévő életmentő szervek tagjainak egy mozgalmas, sokféle feladat megoldását magában foglaló péntek volt.

Riasztották őket egy debreceni hatvan négyzetméteres földszintes családi házhoz, amelynek egyik szobája teljes terjedelmében égett pénteken kora délután. A Maróthi György utcai ingatlanban egy ember volt, őt hőkamera segítségével találták meg és hozták ki a tűzoltók a lángoló épületből. A mentőszolgálat kórházba szállította a sérültet. A tűz keletkezési okát és az anyagi kár mértékét vizsgálják. Egy embert máshol szállásoltak el.

Ugyancsak a cívisvárosban, a Simonffy utcán délután egy százötven négyzetméteres elhagyatott családi ház egyik szobája gyulladt ki, ahol összehordott szemét és bútordarabok voltak. A lánglovagok megfékezték tüzet, és a befalazott nyílászárókat bontóbaltával nyitották meg, hogy az épületet át tudják szellőztetni. Az eset során senki sem sérült meg – tudatta a megyei katasztrófavédelem sajtóreferense.

Nem úgy a balmazújvárosi esetnél. Az Esze Tamás utcán, egy hat négyzetméteres fa és fém oldalfalazatú félig nyitott takarmánytárolóban a rágcsálóirtószer füstölni kezdett 18 óra körül. A helyszínre vonultak a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók mellett a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is, akik az érintett terület háromszáz méteres körzetében védőzónát alakítottak ki. Százhuszonegy embernek kellett az otthonát néhány órára elhagynia, amíg a megyei katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseit elvégezte és a veszélyes anyagot elszállította. A területen hidrogén-cianidot észleltek, amely később már nem volt kimutatható a levegőben. Egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Fotó: Matey István

Csörgött a vészt jelző telefon ma hajnalban is a tűzoltólaktanyában: több teherautó teljes terjedelmében lángolt Debrecenben, egy Szávay Gyula utcai telephely udvarán. Huszonegy debreceni hivatásos tűzoltó négy vízsugárral oltotta el a tűzet, melyben a három jármű teljesen kiégett egy pedig részben. A tehergépkocsiknak nem volt rakománya. A lángoló járművek mellett még tizenhárom teherautó, kisbusz, autó volt a telephelyen, amelyekre a tűz nem terjedt át, a gyors intézkedésnek köszönhetően. Senki sem sérült meg, de jelentős anyagi kár keletkezett. A tűz keletkezési okát vizsgálják.

Fotó: Matey István

A mentőszolgálat a fentieken túl beszámolt egy hajdúböszörményi esetről, pénteken reggel 9 óra előtt életveszélyes sérülések miatt szállították kórházba azt a személyt, akinek mindkét lábán áthajtott egy tehergépkocsi. Nem sokkal később a Kaba és Tetétlen közötti karambolnál segédkeztek, a két személyautó összeütközésekor egy ember súlyosan sérült.

A megyei rendőrség így foglalta össze az elmúlt 24 órai intézkedéseit: két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. Hat személyt fogtak el, akik közül öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg egyet a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök hét személyt állítottak elő, köztük egyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában