Helyi közélet

2017.09.29. 15:14

Megoldódik a megszűnt munkahelyek problémája Komádiban

Komádi - 140 millió forintból épült az átadott közút, az állami beruházások új munkahelyet teremtenek.

Komádi - 140 millió forintból épült az átadott közút, az állami beruházások új munkahelyet teremtenek.

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere csütörtökön, a büntetés-végrehajtási intézethez vezető egy kilométernyi közút átadó ünnepségén így fogalmazott:

Városunk új esélyt kapott, hiszen az állami beruházás megvalósulása esetén 250 új munkahely létesül Komádiban, ami nemcsak településünk, hanem a teljes Dél-Bihar és Észak-Békés munkavállalói számára teremt lehetőséget."

[related-post post_id="3629165"]

Arról is beszámolt, hogy a börtön szomszédságában egy több mint 6 hektárnyi részt jelöltek ki gazdasági-ipari területnek, melynek szolgáltatásai a jövőbeni letelepedők mindenkori igényéhez igazodnak majd és tovább javítják a város foglalkoztatási mutatóit.

Hosszú távra terveznek

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a rendszerváltás egyik legnagyobb vesztese lakosság és munkahely vonatkozásában Komádi volt, ahol több mint 2100 munkahely szűnt meg. Erre a problémára jelent megoldást ez a két beruházás.

[related-post post_id="3606431"]

Az élet szinte valamennyi területén azt látom, hogy a bihari emberek hosszú távra terveznek, stratégiák mellett megvalósítható projekteket visznek."

Ezt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke fogalmazta meg. Hozzátette, bízik abban, hogy a szalag átvágását követően egyre több befektető érkezik majd a régióba.

HBN–FE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában