Helyi közélet

2017.08.19. 18:44

Döntési helyzet

<em>Hányszor jut majd eszébe Martinának a pillanat, amikor elsodorta férjét egy autó barcelonai sétájuk közben. Talán minden egyes alkalommal vegyül a kisfia életéért adott hálába valami szúró érzés, s vele egy időben érkezik a bűntudat is emiatt.</em> Horváth Borbála írása.

Hányszor jut majd eszébe Martinának a pillanat, amikor elsodorta férjét egy autó barcelonai sétájuk közben. Talán minden egyes alkalommal vegyül a kisfia életéért adott hálába valami szúró érzés, s vele egy időben érkezik a bűntudat is emiatt. Horváth Borbála írása.

Tudathasító eset: a férj az ötéves kisfiúval kézen fogva haladt, mögötte lépésnyire az anya, hátán a hét hónapos kislánya. Az idillbe egy elmeháborodott rántja bele halált hozó kormányát. Az anya az utolsó pillanatban még elrántja az autó elől, de a férjét nem tudja. Döntött? Volt-e egyáltalán döntési helyzetben?

A gyilkos volt. Ő úgy döntött, belegázol annyi család, barát életébe, amennyibe csak tud. Nagyon kicsi az esély arra, hogy hasonló helyzetet kelljen megélnünk itt, Magyarországon, de balesetbe belefutni annál nagyobb. Ugyanilyen pillanatban lehet részünk, múlhat rajtunk 2-3 gyerek, feleség sorsa. Mindannyian pontosan tudjuk, mit kell tennünk?

Dönthetünk ma úgy, hogy szánunk 15 percet arra, hogy „Google doktor úr” segítségével átnézzük a teendőket, az elsősegély alapjait. Így később könnyebb lesz döntenünk arról, hogy egy baleset első tanújaként átadjuk-e magunkat a félelemnek, vagy szakszerűen segítünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában