Helyi közélet

2017.08.01. 14:59

Alkalmatlan cölöpsor miatt omlott le a szoba Debrecenben

Debrecen - Eddig ismeretlen tettes ellen nyomoztak, de már van gyanúsítottja a Párizsi Udvar építése miatt bekövetkezett házomlásnak.

Debrecen - Eddig ismeretlen tettes ellen nyomoztak, de már van gyanúsítottja a Párizsi Udvar építése miatt bekövetkezett házomlásnak.

Súlyos műszaki hiányosságokat találtak a Párizsi Udvar újabb ütemének kivitelezési munkáiban a rendőrség szakértői. A Hajdú-bihari Napló által megismert, a nyomozás részeként készült jelentés megállapításai szerint a munkagödör mellett épített cölöpsor alkalmatlan volt a gödör megtámasztására.

Emiatt omlott le a szomszédos lakóház egyik szobája tavaly októberben. A szakértők szerint a cölöpsor nemcsak hogy alkalmatlan volt a feladata ellátására, még tervek nélkül is készült.

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított rendőrségi eljárásnak már gyanúsítottja is van: ő szegett szabályt szegett azzal, hogy a megtámasztó cölöpsor megépítése előtt nem határozott a tervek beszerzéséről, így nem megfelelő kivitelezést végeztek. A rendőrségi gyanú szerint az épületrész munkagödörbe omlásával közvetlen veszélyhelyzet állt fent, melynek során a kivitelezésben részt vevő dolgozók és a lakóház egyaránt veszélyben voltak.

Emlékezetes: az omlást megelőző napokban nagyobb esők voltak. A cölöpsor egyszerűen elveszítette – a szakkifejezést kölcsönözve – helyzeti állékonyságát – állapította meg a vizsgálat, amely azonban még koránt sem ért véget. A jelenlegi határidő éppen a ház leomlásának évfordulója: október 9. – tudatta a megyei rendőr-főkapitányság.

Tavaly októberben a kivitelező jogi képviselője úgy nyilatkozott a Naplónak, hogy a második ütem a kivitelezési és engedélyezési terveknek megfelelően készült. Személyi sérülés annak köszönhetően nem történt a leomló szobában, hogy annak lakója éppen nem tartózkodott otthon.

HBN


[related-post post_id="3251187"]

[related-post post_id="3242141"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában