2017.07.27. 16:33
Nagyon bejött a sült malactartó Pocsajon
Pocsaj - Roma gasztro- és sportnap szórakoztatta a tikkasztó forróságban a pocsajiakat.
Pocsaj - Roma gasztro- és sportnap szórakoztatta a tikkasztó forróságban a pocsajiakat.
Az egész napos rendezvényen – melyet a helyi roma önkormányzat szervezett – több csapat szállt versenybe főzésben, sportban, ügyességi játékokban, valamint táncversenyben.
A főzőversenyen mindig különlegességnek számítanak a sertésbelsőségből készült ételek, malactartó, „pörkölt cigányosan”, fodorháj és hasonló fantázianevű étkek. Ezekből most sem volt hiány.
Táncversenyen többnyire gyerekek vettek részt, ők édességet kaptak. A főzőverseny fődíja egy grillsütő volt, a sportverseny győztese pedig egy márkás focilabdát vihetett haza, a versenyző csapatok mindegyike egy oklevelet is kapott. A közös ebédet (gulyáslevest) Barna György főzte, minden résztvevőt meghívtak a szervezők.
HBN–NKM
A főzőverseny legjobbjai
1. Rézműves Hajnalka és csapata (sült malactartó)
2. Gurbai Barnabás és csapata (lecsós csirke)
3. Rézműves Imre és csapata (marhapörkölt)
Különdíj: Balogh Jenő és csapata (pörkölt cigányosan)