Helyi közélet

2017.07.27. 16:33

Nagyon bejött a sült malactartó Pocsajon

Pocsaj - Roma gasztro- és sportnap szórakoztatta a tikkasztó forróságban a pocsajiakat.

Pocsaj - Roma gasztro- és sportnap szórakoztatta a tikkasztó forróságban a pocsajiakat.

Az egész napos rendezvényen – melyet a helyi roma önkormányzat szervezett – több csapat szállt versenybe főzésben, sportban, ügyességi játékokban, valamint táncversenyben.

A főzőversenyen mindig különlegességnek számítanak a sertésbelsőségből készült ételek, malactartó, „pörkölt cigányosan”, fodorháj és hasonló fantázianevű étkek. Ezekből most sem volt hiány.

Táncversenyen többnyire gyerekek vettek részt, ők édességet kaptak. A főzőverseny fődíja egy grillsütő volt, a sportverseny győztese pedig egy márkás focilabdát vihetett haza, a versenyző csapatok mindegyike egy oklevelet is kapott. A közös ebédet (gulyáslevest) Barna György főzte, minden résztvevőt meghívtak a szervezők.

HBN–NKM


A főzőverseny legjobbjai

1. Rézműves Hajnalka és csapata (sült malactartó)

2. Gurbai Barnabás és csapata (lecsós csirke)

3. Rézműves Imre és csapata (marhapörkölt)

Különdíj: Balogh Jenő és csapata (pörkölt cigányosan)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában