Helyi közélet

2017.06.13. 16:26

Időjárás-jelentés - 2017. június 13.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el, emiatt elsősorban Anglia térségében sok a felhő, és több helyen esik az eső. Szintén ciklon örvénylik Finnország fölött, így ott, valamint a hozzá tartozó front mentén erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, záporeső. Szárazföldünk középső és déli területének időjárását anticiklon határozza meg, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, de helyenként az erősebben megnövekvő gomolyfelhőből zápor, néhol zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északnyugaton többnyire 10 és 18, délebbre 20 és 29 fok között változik. A legmelegebb a déli tájakon van, ahol a délutáni órákra általában 29 és 35 fok közé melegszik fel a levegő, de a Pireneusi-félsziget déli felén több helyen 36, 41 fokot mérnek. A Kárpát-medence fölé a nyugati anticiklon peremén többnyire száraz, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Éjszaka a délnyugati határnál változóan felhős, másutt túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem valószínű. Szerdán sok napsütés várható, északkeleten és délnyugaton azonban időnként több lesz a felhő, és ott néhol zápor kialakulhat. Az északnyugati szél napközben helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb, délnyugaton melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 29 fok között várható.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában