Helyi közélet

2017.05.22. 17:51

Újra támad a Segner téri por és sár

Debrecen - Hiába a sár, egyelőre csak javítják a Segner tér mögötti nagy üres telket.

Debrecen - Hiába a sár, egyelőre csak javítják a Segner tér mögötti nagy üres telket.

Az elmúlt hetekben hullott sok csapadék nyomán ismét sártenger alakult ki a Segner tér és a Kürtös utca közé eső nagy üres területen, a benzinkút, illetve a buszforduló háta mögött. Tartósan száraz időben ugyanott port fúj a szél. A terület azért érdekes, mert a Segner téri új házban működő fitneszterem miatt sok autó parkol ott. (A szomszédos Kürtös utcát a közelmúltban leaszfaltozták, de az csak részben oldotta meg a problémát.)

A gondot tapasztalva a telket néhány éve kaviccsal hordatta meg a polgármesteri hivatal, de mostanra a sár „elnyelte” a köveket, illetve az autók kijárták a kavicsokat.

Tartalék terület

A debreceni polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatban küldött kérdéseinkre azt közölte, hogy mivel a területen a csapadékvíz elvezetése nem megoldott, a víz megáll, ami miatt az újra és újra „kikátyúsodik”. Ezért a talajegyengetési (gréderezési) munkálatokat a hivatal ismételten el fogja végeztetni és amennyiben szükséges, úgy zúzott követ is hordatnak oda. A telek nagyobb része egyébként önkormányzati tulajdon és különleges közlekedési tartalékterületként tartják nyilván, ami azt jelenti, hogy szükség esetén a helyi közösségi közlekedés célját szolgálhatja.

Fotó: Molnár Péter

A fentiekre tekintettel a terület értékesítését nem tervezi az önkormányzat – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN-Orosz Csaba


Egyelőre nem aszfaltozzák le teljes hosszban az Alföld Szakképző utcáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában