Helyi közélet

2017.05.28. 16:08

Bakator Szövetség alakult Bihardiószegen

Bihardiószeg, Debrecen - Bakator Bor-és Gasztrofesztivál tartottak a hétvégén Bihardiószegen.

Bihardiószeg, Debrecen - Bakator Bor-és Gasztrofesztivál tartottak a hétvégén Bihardiószegen.

Az érmelléki borvidék központjában több száz debreceni, nagyváradi és helyi érdeklődő előtt, Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere először megköszönte Debrecen városának és a Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetségnek a támogatást, hogy hozzájárultak a program megszervezéséhez. Hozzátette, bízik abban, hogy az együttműködés itt nem ér véget és Debrecen egykori „szőlőskertje” ismét elfoglalhatja a magyar borvidékek közötti előkelő helyét.

Papp László, Debrecen polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Érmellék nemcsak a múltban, a jelenkorban is számíthat Debrecenre. Kiemelte, hogy Debrecennek érdeke, hogy Bihar megyével, székhelyével Nagyváraddal és Bihardiószeggel minél hatékonyabban tudjon együttműködni. A sikeres és együttes gondolkodásra jó példa ez a mostani fesztivál is – fogalmazott.

Fotó: C. Kiss Ilona

Szövetkeztek a borászok

A pohárköszöntőket követően Heit Lóránd, bihardiószegi borász bejelentette a Bakator Szövetség megalakulását. A közös nyilatkozatban hat borász, Maurer Oszkár (Hajdújárás) Málik Zoltán (Badacsony) ifj. Bencze István (Hegymagas), Bartos István (Avasújváros) és Heit Lóránd (Bihardiószeg), a kárpát-medencéi ősi szőlővel, a Bakatorral foglalkozó szakemberek kijelentették, hogy együtt lépnek fel a fajta és a bor felélesztéséért, népszerűsítéséért.

A szombati napon olyan sztárok jelentek meg és adtak nagy sikerű koncerteket a rendezvényen mint például a Bordó Sárkány, Szalonna és Bandája, Ferenczi György és a Racka Jam, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, a Kerekes Band és a Nightlosers. Vasárnap a helyi csoportok fellépései mellett a Debrecen Dixieland Jazz Band is játszott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában