Helyi közélet

2017.03.30. 14:57

A nap receptje: rizses csirke

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdők is nyugodtan belevághatnak, szinte lehetetlen elrontani.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdők is nyugodtan belevághatnak, szinte lehetetlen elrontani.

Hozzávalók:

  • 1 kg rizs
  • 1 egész csirke
  • 1,5 liter hideg víz
  • 4 dl olaj vagy 10 dkg vaj
  • ételízesítő
  • grill­fűszerkeverék
  • Elkészítés:

    Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét. Erre ráöntjük a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), végül a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 óráig sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.

    - Németi Jánosné, Debrecen -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában