2017.03.30. 14:57
A nap receptje: rizses csirke
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdők is nyugodtan belevághatnak, szinte lehetetlen elrontani.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdők is nyugodtan belevághatnak, szinte lehetetlen elrontani.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét. Erre ráöntjük a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), végül a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 óráig sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.
- Németi Jánosné, Debrecen -