Helyi közélet

2017.02.14. 08:10

Új vezetővel, de a régi jó formában

Nyíracsád - Idén is fergeteges volt a hangulat az Eördögh Forgó Néptánc Együttes jótékonysági bálján.

Nyíracsád - Idén is fergeteges volt a hangulat az Eördögh Forgó Néptánc Együttes jótékonysági bálján.

Ismét zsúfolásig telt a nyírségi település művelődési házának nagyterme a helyi és környékbeli fiatalokból álló Eördögh Forgó Néptánc Együttes jótékonysági bálján szombat este. Az idei mulatság immár az ötödik volt a sorban. Senki nem akart lemaradni, így bizony még a pótjegyek is elkeltek, mégpedig hetekkel előre.

Bemutatkoztak az új vezetők

A bált minden eddiginél nagyobb érdeklődés előzte meg, hiszen 2016. szeptembere óta Ignácz Gergő és Garaj Ágnes személyében új művészeti vezetők irányítják a lelkes fiatalok munkáját. A bál volt az első igazi közös bemutatkozó produkciójuk. A rendezvényt dr. Nagy János polgármester nyitotta meg, aki a hagyományápolás közösségépítő erejéről beszélt, majd kezdetét vette a három csoport bemutatója.

Utánpótlásból nincs hiány

Három generáció mutatta be vadonatúj koreográfiáját. Először a Pörgő Forgók csatapa galgamenti táncokra ropta a Bál című előadásának mulatságos jeleneteit, majd a legapróbbak következtek. A Te vagy a fogó című koreográfiában az apró mezítlábas talpacskák sárközi ugróssal szórakoztatták a lelkes közönséget. Végül a kiváló minősítésű felnőtt csoport a tőlük megszokott színvonalon boncidai magyar táncokkal kápráztatta el a vendégeket. A műsort követően rázendített a zenekar, s kezdetét vette a hajnalig tartó vigalom az Eördögh Forgó Néptánc Együttes bálján Nyíracsádon.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában