Helyi közélet

2017.02.20. 11:07

Mozgósítás

<em>Az utóbbi napok történéseinek alapján elképzelhető, hogy a 2024-es olimpia már csupán politikai értelemben valósulhat meg Budapesten – hogy egy tavaly ősszel elhíresült szófordulatot kölcsönözzünk. Közvetve mi egyébre lesz alkalmas a népszavazási kezdeményezéshez összegyűjtött, negyedmilliónál is több aláírás majd 2018-ban?</em> Fábián György jegyzete.

Az utóbbi napok történéseinek alapján elképzelhető, hogy a 2024-es olimpia már csupán politikai értelemben valósulhat meg Budapesten – hogy egy tavaly ősszel elhíresült szófordulatot kölcsönözzünk. Közvetve mi egyébre lesz alkalmas a népszavazási kezdeményezéshez összegyűjtött, negyedmilliónál is több aláírás majd 2018-ban? Fábián György jegyzete.

Akik most vidulnak, szerintem korántsem lehetnek biztosak abban, hogy a Momentum sikeres akciójának következményei megrengetik a kormányzó erőket. Orbán Viktorék annál jóval tehetségesebbek és népszerűbbek. Azt sem lehet sejteni, adódik-e majd újabb, igazán nagy téttel bíró cél, amely felbuzogtatja a szavazókedvet. Márpedig van, ami egységbe kovácsolhatja a magyart! Ugyancsak az utóbbi napokban, egy műsorvezetőnő a szerencsétlenül esett mondataival, majd egy politikusnő szintén a kamera előtt, Jani pedig a csegei komp hányattatásai kapcsán lett sztár – boldog-boldogtalan róluk beszélt a Facebookon. Az ilyesfajta mozgósító erővel nehéz versenyezni. Ha már itt tartunk: megosztottam a közösségi oldalon – szintén pár napja – két Sebő Ferenc-dalt. Nem volt nehéz megjegyezni, hány ember nyugtázta tetszésnyilvánítással. Egy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában