Helyi közélet

2017.02.07. 17:16

A legmodernebb technológia a fiataloktól

Debrecen - Két nap alatt 18 kiállító mutatta meg, hogy miként készülnek a legmodernebb elektronikai eszközök.

Debrecen - Két nap alatt 18 kiállító mutatta meg, hogy miként készülnek a legmodernebb elektronikai eszközök.

A tavalyi nézőcsúcsot megdöntve, közel hatezren voltak kíváncsiak a február 4–5-én Debrecenben, a Kölcsey Központban megtartott Science NO Fiction 2.0 Tudományfesztiválra és a FIRST® LEGO® League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat regionális elődöntőjére. A világ 80 országának 230 ezer diákját érintő vetélkedő kelet-európai elődöntőjén hat ország legsikeresebb középiskolás csapata mérte össze felkészültségét és kreativitását. A programsorozatot a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány szervezte az NI Hungary Kft. támogatásával.

Óriási volt az érdeklődés a nagyközönség részéről a második alkalommal megrendezett Science NO Fiction programokon. Elsősorban kisgyermekes családok, általános és középiskolás fiatalok használták ki azt a páratlan lehetőséget, hogy a hétvégére a robotika fővárosa lett Debrecen.

Két nap alatt 18 kiállító mutatta meg, hogy miként készülnek a legmodernebb elektronikai eszközök, mit tudnak jelenleg az emberszabású, az életmentő vagy a marsjáró robotok.

Az egyedülálló eseményt tovább gazdagította a FIRST® LEGO® League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntője, amelyen hat országból (Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Oroszország és Magyarország) 27 középiskolás (köztük 8 magyarországi) csapat, 270 versenyzője mérte össze tudását.

HBN


A verseny legjobbjai

A Kelet-európai elődöntő győztese: IT-PRO-BESST (Szlovákia)

Legjobb csapatmunka: Fire Breathing Rubber Duckies (Lengyelország)

Legjobb kutatómunka: RocketRobos (Bulgária)

Legjobb robot dizájn: TalentumSAP (Szlovákia)

Legjobb robotjáték: IT-PRO-BESST (Szlovákia)

Különdíjas: Tech No Logic (Oroszország)


Legók, robotok, érdekes kísérletek, látványos bemutatók várták az érdeklődőket a hétvégén a Kölcsey Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában