Helyi közélet

2017.02.08. 14:46

12 milliárd forint, és 181 új munkahely: nagy beruházás az Alföldi Tejtől

Budapest, Debrecen - Az Alföldi Tej Kft. évtizedek óta nem látott mértékű fejlesztést valósít meg Debrecenben.

Budapest, Debrecen - Az Alföldi Tej Kft. évtizedek óta nem látott mértékű fejlesztést valósít meg Debrecenben.

A beruházással magas hozzáadott értékű termékeket állítanak elő. A legmodernebb technológia beépítésével évi 8 ezer 500 tonna sajtot és 7 ezer tonna porított terméket gyártanak majd Debrecenben.

Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója a Naplónak elmondta, hogy a beruházásnak jövő év végére kell elkészülnie. A porító vadonatúj üzem lesz, a legkorszerűbb sajtgyártó technológia pedig a meglévő üzemben kap helyet. A debreceni tejüzemben ma 125-en dolgoznak, és az összlétszám a beruházásnak köszönhetően mintegy 300 főre nő. A munkatársak kiválasztása és képzése hamarosan megkezdődik. A kormányzat 4,8 milliárd forinttal támogatta a figyelemreméltó tejipari fejlesztést.

HBN-PA


Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva - jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában