Helyi közélet

2016.12.07. 12:41

Küldjön hírt! - Természeti megfigyelés és rendszerezés: kiállítás László János alkotásaiból

Konyár - <em>Konyáron a Művelődési Házban 2016. december 6-ától tekinthető meg László János festő- és grafikusművész kamarakiállítása.

Konyár - Konyáron a Művelődési Házban 2016. december 6-ától tekinthető meg László János festő- és grafikusművész kamarakiállítása.

A grafikától a festményig különböző technikával alkotott ( pl. linómetszet, lemezlitográfia, olajfestmény ) képeket is felvonultató tárlatot Varga József grafikusművész nyitotta meg.

A megnyitó Lénárt Attila szervező moderálásával kezdődött, ezt követően Tóth Bertalan gitárművész előadásában hallhattuk Leo Brouwer: Novemberi nap c. művét. Varga József grafikusművész nyitóbeszéde az adventi várakozás jegyében, az ünnep és ehhez kapcsolódó ajándékozás szentségéről szólt. A tárlat témájában szintén illeszkedett a fenyőünnep hangulatához, így láthattunk a képeken visza-visszatérő angyal motívumokat, bibliai üzeneteket a vallásra utalással. A művész az ecolin és kollázs technikát vegyíti az Egy c. képen, míg a Paradicsomkert c. munkában olaj és vászon technikát vonultat fel. Ezt követően Békési András intézményvezető köszöntő gondolataiban kiemelte, hogy a közelgő ünnepen túl külön örülhetünk annak is, hogy ezt a kiállítást már egy új, modern installációs rendszeren tárhattuk az érdeklődő közönség elé. Az új képfüggesztő sínrendszerrel együtt felhelyezett állítható szögű megvilágítás hozzájárul a kiállított műtárgyak művészeti értékének minőségi befogadásához. Az ünnepség emelkedett hangulatának méltó megkoronázásaként a Konyári Nótások férfikara katonadal csokrot adott elő.

"Az ember öntudatra ébredése óta próbálja a világot megérteni. Elméletek, vallások születtek meg, mind más és más úton közelítve a lényeghez. A környező fluidum megismerése végtelen folyamat, örökké tartó vállalkozás, a fontos maga az út. A valóságot csak mozaikszerűen ismerhetjük meg, ezeket a részeket is csak felszínesen. A sok darabkából megsejthetünk valamit az egészből."- nyilatkozik művészetéről az alkotó.

A 14 képből álló kiállítás január közepéig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

- Lisovszki-Tóth Anita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában