Helyi közélet

2016.11.01. 09:47

Nagy áramszünet a belvárosban?

Debrecen - A Péterfia utca 2. alatti épület átépítése miatt nem lesz áram két napon.

Debrecen - A Péterfia utca 2. alatti épület átépítése miatt nem lesz áram két napon.

Az elmúlt napokban az a szóbeszéd terjedt el, hogy november 4-én, pénteken és november 11-én, vagyis az azt követő hét pénteken Debrecen teljes belvárosát érintő, egész napos áramszünet várható, mert az E.ON valamilyen nagy bekötést végez.

Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője kérdésünkre azt közölte, hogy valóban kétnapos áramszünet lesz, de korántsem az egész belvárosban, csak néhány háztömbben a Péterfia utca környékén. Azért szünetel majd a szolgáltatás, mert a Péterfia utca 2. szám alatt lassan befejeződik a korábbi irodaház átépítése. A lakásokká alakított épületnek a korábbiaknál jóval nagyobb a villamosenergia-igénye, ezért az E.ON átépíti a környék ellátását biztosító transzformátor­állomást. Ezt végzik az említett két napon.

Egyházi Nikoletta hangsúlyozta: a munkák tervezésekor szakembereik mindig arra törekednek, hogy üzemszünetekkel minél kevésbé zavarják ügyfeleiket. Azonban vannak olyan beavatkozások – ilyen ez a transzformátor­átépítés is –, amelyekhez kollégáik biztonsága érdekében feszültségmentesítés szükséges.

A szóvivő ígérete szerint arra fognak törekedni, hogy a munkálatokat a lehető leggyorsabban elvégezzék. Az ezzel járó kellemetlenségért pedig elnézést kérnek az ügyfelektől.

HBN-OCs


Jó előre szóltak

Az áramszünet által érintetteket előre értesítette a szolgáltató.

A címek:

  • a Kálvin tér 13. és a Vojtina Bábszínház,
  • a Kálvin tér 14.
  • a Darabos utca páratlan oldala, az 1.-től a 11. számig,
  • a Hunyadi utca páratlan oldala, a 9.-től a 13. számig,
  • a Péterfia utca páros oldala, a 2.-től a 4. számig,
  • valamint a Füvészkert utca páros oldala, a 4.-től a 6. számig.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában