Helyi közélet

2016.11.10. 16:18

Hamis okmánnyal akart kirándulni egy indiai férfi

Nyírábrány - A nyírábrányi határrendészek fogták el.

Nyírábrány - A nyírábrányi határrendészek fogták el.

A Nyírábrányi Közúti Határátkelőhelyen 2016. november 9-én 13 óra 5 perckor az ország területéről kilépésre jelentkezett egy spanyol rendszámú Skoda típusú személygépkocsi utasaként egy férfi román személyi igazolvánnyal. Az útlevélkezelőnek a férfi okmánya gyanús lett, így alapos ellenőrzése mellett döntött, amelynek során azt állapították meg, hogy az igazolvány hamisítvány, valamint a férfit a német hatóság is körözte.

A határrendészek a gépkocsi átvizsgálásakor megtalálták a férfi eredeti útlevelét. Az indiai állampolgár elmondta, hogy a hamis személyi igazolványt azért vette, hogy kirándulni tudjon vele. A 38 éves férfit a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai előállították és mivel jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, idegenrendészeti őrizetbe vették, míg a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ellene.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában