Helyi közélet

2016.10.13. 14:10

Van-e célja Brüsszelnek?

<em>Matteo Renzi olasz kormányfő nem cicózik. Kerek perec kijelentette, hogy Olaszország kezdeményezzen nagyon kemény állásfoglalást a jelentős EU-forrásokban részesülő, de a migránsok áthelyezésére hivatalosan vállalt kötelezettségektől magukat elhatároló országokkal szemben az Európai Tanács október 20-án és 21-én esedékes brüsszeli ülésén</em>. Kovács Zsolt írása.

Matteo Renzi olasz kormányfő nem cicózik. Kerek perec kijelentette, hogy Olaszország kezdeményezzen nagyon kemény állásfoglalást a jelentős EU-forrásokban részesülő, de a migránsok áthelyezésére hivatalosan vállalt kötelezettségektől magukat elhatároló országokkal szemben az Európai Tanács október 20-án és 21-én esedékes brüsszeli ülésén. Kovács Zsolt írása.

Rendben van, kezdeményezzen! Sőt, szerintem lesznek támogatói is. És azon sem lepődnék meg, ha a bevándorlók befogadásában „renitenskedő” országokat jól megbüntetnék, nyilván támogatásleállítással. Ha arra kerül a sor, simán megszavazzák a büntetést azoknak a bizonyos országoknak, köztük Magyarországnak is.

Még mielőtt döntenek, azért nem ártana egy kicsit utánagondolni a következményeknek, legalábbis Magyarország esetében. Nem jön a pénz, nincs fejlesztés, nem teljesít a gazdaság, jön az elszegényedés, a lakosság pedig nyilván rosszabbul él. Politikai következménye nem az, hogy a lakosság kormánya ellen fordul, hanem radikalizálódva még inkább az Európai Unió ellen megy. Bár lehet, ez a cél! Ha ebben van egyáltalán Brüsszelnek célja…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában