Helyi közélet

2016.10.14. 12:08

Nem adták (volna) fel

<em>Tarsoly Csaba csütörtöki bírósági meghallgatásáról a Gyalog galopp azon jelenete jut eszembe, amikor a levágott karú-lábú lovag döntetlent ajánl ellenfelének. Az egykori Quaestor-vezér szerint ugyanis a magyar államnak támogatnia kellett volna cége reorganizációs tervét 2015 márciusában.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Tarsoly Csaba csütörtöki bírósági meghallgatásáról a Gyalog galopp azon jelenete jut eszembe, amikor a levágott karú-lábú lovag döntetlent ajánl ellenfelének. Az egykori Quaestor-vezér szerint ugyanis a magyar államnak támogatnia kellett volna cége reorganizációs tervét 2015 márciusában. Szőke Tímea jegyzete.

Szerinte ekkor még rendelkezésre állt az összes ügyfélvagyon, és a Quaestor még „halálában is hasznot termelt”, valójában a Hungária Értékpapír csődjével vált kezelhetetlenné a helyzet, amikor az ügyfelek idő előtt készpénzre akarták váltani papírjaikat. Ekkor kértek segítséget a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, s ha nem jön közbe a letartóztatás, bizonyára tovább virágzik a vállalkozás, mindenki megelégedésére. Az ügyészség (és nem mellesleg néhány ezer károsult) szerint viszont addigra a Quaestor elvesztette „kezét-lábát”, vagyis a sokmilliárd forintnyi fiktív kötvény csontvázként borult ki a szekrényből, és az évtizedes pilótajáték összeomlott. Persze, a tárgyalásnak még az elején vagyunk, és szinte biztos, hogy a teljes igazság soha sem fog kiderülni – de nem valószínű, hogy a pert Tarsoly részéről akár egy „döntetlenre” is kihozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában