Helyi közélet

2016.10.04. 20:07

Közösen a mellrák ellen

Debrecen - Összefogással több ezer ember figyelmét lehet felhívni a gyógyítható betegség felismerésére.

Debrecen - Összefogással több ezer ember figyelmét lehet felhívni a gyógyítható betegség felismerésére.

Idén is megrendezik a Tégy ma a holnapodért! elnevezésű egészségnapot a mellrák elleni küzdelem kampányának részeként. A rendezvény pénteken négy órakor kezdődik egy futó, biciklis és motoros felvonulással, amely a Petőfi térről indul, végállomása pedig a Fórum bevásárlóközpont lesz. Az ott tartott megnyitót felvilágosító előadások és szórakoztató programok követik. A gyermekeket kreatív foglalkozással várják, a felnőttek pedig ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt. Bánfi Ildikó, a Holnapom egyesület elnöke elmondta, fontos, hogy az emberek tudjanak a betegségről, és ne fordítsanak neki hátat. – A mellrák ma már jól gyógyítható, ha a beteg időben orvoshoz fordul. Ezért kellene minden nőnek eljárnia a szűrésekre, és önvizsgálatot tartania – hangsúlyozta az elnök, aki maga is szenvedett a betegségtől.

Felkeresték az iskolákat

Dr. Széles Diána, a város alpolgármestere, egyben a rendezvény fővédnöke kijelentette, kész támogatni egy olyan kampányt, ami nők ezreinek az életét mentheti meg. – Tavaly volt egy komoly vállalásunk, elmentünk a város minden tizenegyedikes osztályába, hogy felhívjuk a figyelmüket a mellrákra, és annak felismerésére. Nagyon nyitottak voltak, és mivel van rá igény, szeretnénk ezt folytatni – mondta az alpolgármester. Bánfi Ildikó ehhez hozzátette, hogy egy fiatal képes 5 vagy 6 nőnek eljuttatni a felhívást, így közel 10 ezer emberhez érhet el.

Figyelemfelhívás, akár spontán

Átányi Ajtony, a bevásárlóközpont igazgatója elmondta, örömmel tölti el, hogy egy figyelemfelhívó rendezvénynek adhat otthont az épület. Hangsúlyozta, már a jövő évi terveik között is szerepel az egészségnap, és készek ingyenesen biztosítani a helyszínt, akárcsak az elmúlt hat évben. – A látogatóink 60 százaléka nő, így biztos vagyok abban, hogy sokukhoz így spontán is eljuthat az esemény üzenete – zárta a sajtóeseményt az igazgató.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában