Helyi közélet

2016.09.05. 10:33

Nyolcadszor is Bocskai Portya

Hajdú-Bihar - Kánikula és pocsolyák is nehezítették a résztvevők dolgát.

Hajdú-Bihar - Kánikula és pocsolyák is nehezítették a résztvevők dolgát.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja, együttműködve a Debreceni Honvéd Sport Egyesülettel, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetével, az elmúlt évekhez hasonlóan hagyományőrző céllal, nyolcadik alkalommal rendezte meg a Bocskai Portya elnevezésű katonai teljesítménytúrát, és ennek keretében a Doni Nyári Hídfőcsaták Emlékmenetet – tudatja a dandár közleménye.

A 20 kilométeres emlékmenetre a hagyományőrzők és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola diákjainak csapata mellett civil résztevők is neveztek, míg a 40 és 70 kilométeres teljesítménytúra távjait egyéni kategóriában teljesítették a jelentkezők. A teljesítménytúrára 160-an neveztek, a legidősebb induló a 88 éves Ispán Zoltán összfegyvernemi százados volt, aki az első ellenőrző pontig teljesítette a táv több mint tíz kilométeres szakaszát.

Hagyományt őriznek

A nagyrészt azonos távolságokra elhelyezett ellenőrzőpontok az adminisztrációnak adtak helyet, ahol a Bocskai-dandár katonái szorgosan osztották a frissítő vizet, útbaigazították a résztvevőket, de igény szerint egy kis pihenésre is volt lehetőség. A legrövidebb távon 2 és 6 óra közötti eredmények születtek, míg a 70 kilométeres távot 9 és 16 óra között teljesítették a résztvevők. A kánikula, a por és a földutak gödreiben megmaradt pocsolyák nehezítették az idei teljesítménytúrát, melynek befejeztével minden résztvevő megkapta az emléklapját, valamint kategóriától függően kitűzőjét vagy egyedi felvarróját, és persze a jól megérdemelt betevőjét is. Az indulók saját határaikat feszegetve segédkeztek a Bocskai Portya hagyományának ápolásában – szögezi le a dandár közleménye.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában