Helyi közélet

2016.09.10. 11:53

Két hét múlva kiderül, hol fog vezetni majd

Debrecen - Az ingatlantulajdonosok kérésére lényegesen módosult a 471-es nyomvonala.

Debrecen - Az ingatlantulajdonosok kérésére lényegesen módosult a 471-es nyomvonala.

Csütörtökön délután igencsak kedvező hírben számolt be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a 471-es út Külső-Sámsoni szakaszának nyomvonalát illetően. Mint a közösségi oldalára feltett közleményben megírta, a megyei kormányhivatal módosítja a nyomvonaltervet, az útépítés a Natura 2000-nek nyilvánított 108 hektárból mindössze 227 négyzetmétert vesz igénybe. Ezzel a területre vonatkozó élőhelyek veszélyeztetése, vagy zavarása a minimálisra csökkenthető. Lapunk kérdésére, hogy pontosan hol vezet majd a nyomvonal, Tasó László azt válaszolta: két héten belül elkészülnek a tervek, akkor minden tisztázódik.

Ahogy elsőként a Napló aról beszámolt, a 471-es főút kétszer két sávosra bővítése rendkívül hátrányosan érintette a Debrecen Külső-Sámsoni úti ingatlantulajdonosokat, akik értetlenül fogadták a nyomvonal kijelölését. Amiatt ugyanis többeknek veszélybe került az ingatlanja, amit egy esetleges kisajátítás sem pótolhatott volna.

Ne az értéktelent védjék!

Mivel a jelenlegi út túloldalán a volt szovjet tankúsztató található, irreálisnak tűnt az út melletti részének a védelme. Észrevételükkel az államtitkárhoz is fordultak, aki megismerve a problémát, mint arról július közepén beszámoltunk, leállítatta a beruházás folyamatát és felülvizsgálatot kért az illetékesektől. Ennek eredménye a közleményében megfogalmazott változtatás.

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában