Helyi közélet

2016.07.18. 11:50

Ultrahang is lesz a Campus Fesztiválon

Debrecen - A Debreceni Egyetem programhelyszínén, az Egyetem téren idén is látványos és izgalmas tudományközeli élmények várják a látogatókat: testünket akár ultrahanggal is felfedezhetjük.

Debrecen - A Debreceni Egyetem programhelyszínén, az Egyetem téren idén is látványos és izgalmas tudományközeli élmények várják a látogatókat: testünket akár ultrahanggal is felfedezhetjük.

Habár nem végeznek diagnosztikus értékű vizsgálatokat, mégis felfedezhető az emberi test a Debreceni Egyetem Orvosi Képalkotó Intézetének köszönhetően, ugyanis a szakemberek egy ultrahangos vizsgáló berendezést is kivisznek a Campus Fesztiválra, így akár állapotos kismamák számára is tudnak egy rövid áttekintést nyújtani a piciről. Egy csepp vérből pedig vérkenetet készítenek és mikroszkóp segítségével mutatják meg a látogatóknak, hogy a mennyi információ érhető el a tudósok számára egy egyszerű módszerrel.

A Debreceni Egyetem kiemelt fesztiválhelyszínén –ahol idén már színpad is lesz sok zenével és a Dumaszínház humoristáival – tizenöt tudományterület mutatkozik be jövő héten csütörtöktől kezdve ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal, de az egyetemi főépület méret­arányos, öt méter magas ugrálóvára is várja majd nemcsak a kisebbeket, de a felnőtteket is.

Fizikushallgatóknak köszönhetően ebben az évben is átélhető a fesztiválkedvenc folyékony nitrogén hűsítő hatása, sőt felhőt is fognak készíteni az egyetemisták, akik izgalmas optikai és fényjelenségeket is ígérnek, biztosítva, hogy az Egyetem téren még sötétedés után is látványos attrakciók vonzzák a tekinteteket.

– Kiemelten foglalkozunk idén a szerelmesekkel, akik párkapcsolati bögrét festhetnek nálunk a saját szimbólumaikkal, közben pedig a kapcsolatról beszélgethetünk, de villám coachingot is alkalmazunk, aminek segítségével rövid idő alatt problémahelyzetet tudunk elemezni és ezzel segíteni a fesztiválozóknak – mutatja be Berényi András, az egyetemi Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője.

HBN-SZL


Debrecen - Feledhetetlen bulit ígér a Kowalsky meg a Vega, újra Debrecenben koncertezik a Zagar.


Debrecen - Nem csak a hét külföldi és kétszáz magyar fellépő vonzza a látogatókat a Campus Fesztiválra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában